Ezt a szigetet öleli körül a legtisztább kék víz, amit valaha láttál

A mindössze 2 km hosszú North Island más néven Ile du Nord, volt az első Seychelle-sziget tagjai között, amelyen 1609-ben rögzítették a tengerészek partraszállását. Akkoriban az expedíciós csapat arról számolt be, hogy az úti cél meglehetősen nagyszámú óriás szárazföldi teknőspopulációnak ad otthont.

Forrás: north-island.com

Később, 1826 és az 1970-es évek között a réunioni Beaufond család tulajdonában volt, és gyümölcs- és fűszertermesztésre termesztésre szolgált. A farmot az 1970-es években eladták, és használaton kívül volt, amíg 1997-ben meg nem vásárolták, hogy ismét egy privát búvóhellyé és a helyi vadvilágának menedékévé váljon. Így maradt a sziget a bolygó egyik legérintetlenebb helye – írja a travelandleiseure.com.

Forrás: north-island.com

Jelenleg mindössze 11 privát vendég- vagy családi villában lehet itt szállást foglalni, ahova elsősorban a természeti szépségek felfedezése miatt érkeznek a látogatók. A búvárkodástól és a szabadtüdős merüléstől a kajakozásig, horgászatig, kerékpározásig és vezetett sétákig minden arról szól, hogy maximalizálja a szabadban töltött időt, és megtanítsa a látogatóknak, hogyan lehet jobban gondoskodni az ehhez hasonló értékes helyekről. Az árak több mint borsosak North Islanden, 5500 eurótól (2,255 millió forint) indulnak éjszakánként. További infókat és fotókat a szigetről ide kattintva találtok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek