Ez a sziget az olcsó hotelek felvásárlásával harcol a buliturizmussal

Az olcsó szállodák és kocsmák felvásárlásával, majd bezárásával akar küzdeni a baleári kormány a mallorcai buliturizmus ellen.

A szépséges Playa de Formentor Mallorca szigeténForrás: Shutterstock

A Baleár-szigetek kormánya már jó ideje hangoztatja, hogy fel akarja számolni Mallorcán a buliturizmust, és kulturált, fizetőképes nyaralók számára szeretné vonzóvá tenni a szigetet. Ez az elképzelés eddig nem vált valóra, az idei szezonban is – akárcsak a koronavírus-járvány előtt – bulituristák ezrei nyaraltak például a Playa de Palma vagy Magaluf környékén – írja a turizmus.com a Mallorca Magazin.

A kormány legújabb terve, hogy felvásárolja a bulituristák által kedvelt olcsó szállodákat és kocsmákat, majd bezárja azokat. Francina Armengol miniszterelnök tízmillió eurót akar elkülöníteni erre a célra egy olyan csomagból, amelyet a magas infláció miatt nehéz helyzetbe került emberek támogatására hoznak létre.

Éjszakai élet MallorcánForrás: zixia/Shutterstock

Armengol szerint a témáról folytatott beszélgetések helyett most már konkrét tettekkel kell fellépni a tömegturizmus ellen, úgy, hogy az ne veszélyeztessen munkahelyeket.

José Hila, Palma de Mallorca főpolgármestere még szeptemberben azt nyilatkozta, arról álmodik, hogy több tehetős amerikai turistával szorítják ki a többek között Németországból (és az Egyesült Királyságból) érkező bulizókat. New York és Palma de Mallorca között már létesült egy közvetlen légi összeköttetés, amelyet sikeresen bevezettek, és most egy másik közvetlen amerikai járatról tárgyalnak, amely lapértesülések szerint Chicagóból, Washingtonból vagy Bostonból érkezik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek