Lenyűgöző, több mint 100 lakatlan szigetből álló rezervátum keresi új tulajdonosát

Egy több mint 100 szigetből álló, érintetlen  szigetcsoport, egy természetvédelmi terület vált eladóvá az indonéziai trópusi paradicsomban, Balin. A Widi-Rezervátum (Widi Reserve) hatalmas, 780 000 hektáron terül el, és több száz veszélyeztetett fajnak ad otthont. Nézzétek, m ilyen lenyűgöző hely!

A szerencsés vásárló nem csak a több mint 100 szigetből álló földterületet és a rajtuk található 25 000 hektárnyi esőerdőt kapja meg, hanem a hozzájuk tartozó tengernek is a birtokosává válhat.

A szigetek egytől egyig lakatlanok, a környező vizek pedig otthont adnak a világ legjobban megőrzött korallzátony-ökoszisztémáinak, valamint olyan veszélyeztetett fajoknaK, mint a cetcápák és a kék bálnák.

A Widi Rezervátumot a New York-i Sotheby's értékesíti, és környezettudatos fejlesztésre szánja a területet. Az új tulajdonos 50 ingatlant fejleszthetne a rezervátumban. Bár az árat nem hozták nyilvánosságra, a Widi Reserve december 8-tól 14-ig a New York-i Sotheby's árverésen van – és 100 000 dollárt kell letétbe helyezni a licitáláshoz – írja a timeout.com.
(Címlapkép forrása: YouTube.com)

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek