Egy üres jégmezőn épül fel a világ leglátványosabb jégfesztiválja

A jeges Disneylandként emlegetett Harbini Nemzetközi Jég- és Hófesztivál minden évben több százmillió turistát vonz Kínába, a világ minden pontjáról. A 2022/23-as fesztiválszezon december végén nyílik Hejlungcsiang tartomány legnagyobb városában, Harbinban és körülbelül a következő év február végéig tart, amikortól szép lassan olvadni kezd a jég.

Egy korábbi kiállítás lenyűgöző, éjjeli látképeForrás: AFP/Str

A hivatalos megnyitó az előrejelzések szerint 2023. január 5-én lesz, de a jég- és hószobrok 2022 karácsonyi időszakában már nyilvánosak lesznek. Jelenleg még lázasan készülnek az alkotások, egy többek között 16 méteres hóembert már majdnem felépítettek. A hó- és jégszobrok épségét a -25 és +2 Celsius fok között mozgó hőmérséklet garantálja.

A hatalmas hóember szoborot markolókkal és kézzel építgetikForrás: Imaginechina via AFP/Stringer

Idén újdonság lesz Elza jégpalotája, jégből készült szobákkal, lépcsőkkel, falakkal, korlátokkal, illetve a hatalmas Hópehelynek álcázott óriáskerék is, ahonnan a látogatók felülről is megtekinthetik a jégvárakat, hó- és jégszobrokat, amelyeket sötétedés után egytől egyig színes fényekkel világítnak ki. Nézzetek be a tavalyi fesztivál létrehozásába, hogyan építették fel a rendkívüli tematikus parkot egy üres jégmezőn!

Az első Harbini Nemzetközi Jég- és Hófesztivált 1985-ben rendezték meg, akkor az ihletet a provincia tradicionális lámpásai adták, melyeket aztán jégből faragtak ki, és akkoriban neon helyett még gyertyákkal világítottak meg – írja a chinahighlights.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek