Elkészült a svéd jéghotel és szebb, mint valaha

A világ egyik legrégibb jéghotele visszatért a 2022/23-as szezonra, és a szakértők szerint menőbb, mint valaha. A Jukkasjärviben, Svédország egyik legészakibb településén található Icehotel idén ünnepli 33. megjelenését.

Táncosok a sötétben - dizájnerek: Tjasa Gusfors és Patric DallardForrás: Asaf Kliger

Ahogy az egy jéghoteltől elvárható, a szálloda minden évben latyakká olvad, így a téli szezon kezdetére mindig új formában, új desing-nal épül fel újra. Amellett, hogy van egy jégbárja, egy mozival és egy díszteremmel is várja a vendégeit, persze mindkettő jégből készült.

Idei újdonság, hogy a szobákon, szobrokon, jégvirágokon és domborműveken, franciaágyakon és jégfoteleken 24 művész dolgozott együtt. A hotel mérete idén 3000 négyzetméteres, tavaly a felépítéséhez 600 tonna jégre volt szükség. A jeget minden évben a közeli Torne folyóból hozzák. A hotel a tervek szerint december 15-én nyílik, hogy az időjárás biztos kedvező legyen.

A szobák egyébként egy kellemes -5'C-os hideggel várják a vendégeket, így nem árt meleg ruhában, hálózsákokkal és takarókkal felszerelkezve érkezni - olvasható a Timeout.com cikkében.

Dizájner: Linda VagnelindForrás: Asaf Kliger

De aki nem szeretne a jégszobábkban megszállni, az is meglátogathatja az Icehotelt, illetve nem-jég szobát is választhat, ami az Icehotel 365 nevű részben kapott helyet. Itt rendes, fűtött szobákban szállhatunk meg, de a programok között van sífutás, rafting és horgásztúrák is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek