Idő előtt elolvadtak a harbini jégfesztivál remekművei

Tíz nappal korábban ért véget a kínai Harbin jégfesztiválja, mert olyan meleg lett, hogy elolvadtak az alkotások.

Mintegy 10 ezer alkotó remekműve ment tönkre idő előtt a "Harbin Ice and Snow World" elnevezésű rendezvényen, ugyanis a vártnál korábban jött a felmelegedés, és olvadni kezdtek a szobrok. Észak-Kínában az elmúlt héten voltak az idei tél legmelegebb napjai, és mivel nem szokott ilyen korán érkezni az enyhülés, a szervezők sem készültek fel rá. 

Több mint egy millióan nézték meg a jégből készült alkotásokatForrás: AFP / Készítette: Imaginechina/Xu Congjun

Harbin jól ismert a zord, hideg teléről, ezért is ad otthont minden évben a több hónapos, világhírű jégfesztiválnak, ahova az egész világról érkeznek alkotók és kíváncsiskodók. A mostani rendezvény december 23-án nyitotta meg kapuit, és azóta több mint egymillióan látogatták meg a jégből kifaragott szobrokat és várakat – írja a szerb 021.rs.

Nem csoda, hogy sokan kíváncsiak a remekművekre, hiszen amellett, hogy aprólékosan kifaragják mindet, egyedi, színes megvilágítást is kapnak minden évben, amely tovább fokozza a látványt. De különböző produkciókat és táncbemutatókat is szerveznek a jeges porondokon.

Akik az utolsó napokra vásároltak jegyet, sajnos idén lemaradnak a rendezvényről, ugyanis ezúttal tíz nappal előbb ért véget a fesztivál. A jegyek árát visszafizetik, de persze, ettől még az emberek csalódottak, hiszen mégiscsak Kína egyik leglátványosabb téli rendezvényéről csúsztak le. Pedig tavaly március 10-ig tartott a fesztivál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek