Videó: Egy hónap után megtalálták a szökött oroszlánkölyköt

Egy hónap után találták meg azt az oroszlánkölyköt, amely feltételezhetően illegálisan került a montenegrói üdülőváros, Budva egyik külföldi állampolgárságú lakosának tulajdonába - adta hírül az MTI.

A négy-nyolc hónapos, 40-60 kilogrammos, éhes és fáradt kisoroszlánt egy Budvához közeli falu épülőfélben lévő házában találta meg egy rendőr csütörtökön. Montenegróban a Természetvédelmi Ügynökség engedélyezheti az egzotikus állatok kivitelét, behozatalát, illetve tartását, a most megtalált oroszlánkölyök azonban nem szerepel a nyilvántartásukban, amely arra utal, hogy illegálisan kerülhetett Montenegróba, és már megvásárlása is törvénybe ütközött.

Az illetékesek tájékoztatása szerint az állat nem kerülhet vissza tulajdonosához, egyelőre biztonságos helyen van, később vagy egy állatkertbe, vagy az eddig még ismeretlen származási helyére kerül vissza.Montenegróban egyre nagyobb gondot jelent az egzotikus állatok illegális kereskedelme, a közösségi médiában több állatvédő szervezet is folyamatosan közöl felvételeket az országban tartott állatokról, ám a hatóságok eddig még nem tettek komolyabb lépéseket az illegális állatkereskedelem felszámolására.

(A borítókép csak illusztráció, forrása:AFP/Brendon Thorne)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek