Videó: Egy nyíregyházi állatgondozónál nevelkedik a mentett oroszlánkölyök

A kelet-ukrajnai Melitopol állatkertjéből menekítettek ki kárpátaljai és kelet-ukrajnai magánszemélyek egy 9 hetes nőstény kisoroszlánt, amely most a Nyíregyházi Állatpark egyik nagymacska nevelésben tapasztalt állatgondozójánál nevelkedik ideiglenesen.

Az állatot először egy lelkes ungvári állatvédő család fogadta be, de világossá vált számukra, hogy ez hosszú távon nem lesz megoldás a kisoroszlán számára, így a nyíregyházi állatkerthet fordultak segítségért és tanácsért, írja a szon.hu az állatpark közleményére hivatkozva.

A SóstóZoo munkatársai augusztus 24-én, kedden a hatóságok segítségével a határ mellett vették át az állatot, amely az általános állatorvosi vizsgálat és a vakcinázás után a park egyik gondozójához került, aki tapasztalt a nagymacska nevelésében. A kisoroszlán jelenleg az ő otthonában cseperedik, de a cél az, hogy szép lassan visszavadítsák.

A kölyök fő tápláléka egy ideig még a tejpótló tápszer lesz, de hamarosan megkezdődik az átszoktatása a szilárd takarmányra is. A jelenleg 6 kilogrammos nagymacska idővel csatlakozik majd a park oroszlánfalkájához, és annak teljes jogú tagja lesz.

Nyitókép forrása: SóstóZoo / Facebook.com

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek