A világ egyik legizgalmasabb hotelétől karnyújtásnyira élnek az oroszlánok

A Virgin Limited Edition luxus szállodalánc részét képező kenyai Mahali Mzurit választották Afrika legjobb szafariszállójának és a világ legjobb szállodájának a New York-i székhelyű utazási magazin, a Travel and Leisure olvasói.

A Mahali Mzuri lett 2021-ben az év legjobb hoteleForrás: Facebook/Virgin Limited Edition

Az olvasók a kenyai bokrokra nyíló festői kilátást és a fényűző, sátras lakosztályokat értékelték, valamint a helyiek vendégszeretét, ami igazán felejthetetlenné teszi az itt tartózkodást. A szobák erkélyeiről elefántokat, vízilovakat és alkalmanként egy oroszlánt is megcsodálhatunk. A Mahali Mzuri szuahéli nyelven azt jelenti, hogy "gyönyörű hely", de itt a szépség még a tájon is túlmutat, és leginkább az emberekben mutatkozik meg, írja a Travel and Leisure szerzője a szállodát bemutató cikkében.

A területen található 12 komfortos luxussátorban minden megvan, ami kell: egy távcső az állatok megfigyelésére, a völgyre néző karmos lábú kád, helyi maszájok által készített bútorok, és az ágy végébe készített melegítőpárna. Itt az ember úgy érezheti, hogy csak ő létezik, a személyzet, és persze az állatok.

Az Olare Motorogi Conservancy nevű természetvédelmi területen nem kell az állatok keresésére indulni, mert az állatok jönnek hozzánk; a szállodától mindössze három perces autóútra pedig már elefántcsordát, páviáncsapatot vagy zebrákat is láthatunk. A Mahali Mzuri szálloda túravezetői egy közelben lévő maszáj faluból származnak, az állatok körül nőttek fel, így mindent tudnak róluk, ahogy a helyi mindennapokról és a Masai Mara Nemzeti Rezervátum ökoszisztémájáról is. A vezetők segítségével helyi, tradicionális dalokat és táncokat tanulhatunk, és elsajátíthatjuk azt is, hogyan lehet tüzet gyújtani szárított elefánttrágyából. 

A vendégek a természet lágy ölén hagyományos kenyai ételeket fogyaszthatnak. A legnépszerűebbek az ugali (kemény kukoricalisztből készült kása) sukuma wiki-vel (hagymával és fűszerekkel főzve), vagy a pilau (rizses-húsos étel), de a helyszíni kertből származó friss zöldségek, a grillezett hal és csirke, valamint puha sütemények és péksütemények is a változatos menüsor részét képezik. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek