Ijesztően néznek ki Bali híres strandjai az évnek ebben a szakában

  Bali híres strandjait műanyagszemét borítja, amelyet minden évben nagy mennyiségben sodor partra a monszun. Ehhez ugyanakkor az ország rossz hulladékgazdálkodása, és a globálisan növekvő műanyagmennyiség is hozzájárul.

  Szemétszedők a Kuta strandon 2011 áprilisábanForrás: AFP/Sonny Tumbelaka

  A hatóságok Kuta, Legian és Seminyak strandjairól pénteken és szombaton mintegy 90 tonna szemetet gyűjtöttek össze. Mint Wayan Puja, a Badung környéki környezetvédelmi és szennyvízkezelő ügynökség munkatársa elmondta: „Nagyon keményen dolgoztunk, hogy megtisztítsuk a strandokat, azonban a szemét folyamatosan érkezik. Minden nap bevetjük a munkatársainkat és a teherautóinkat."

  Az indonéz kormány 2020 áprilisában indított programot az ország tengeri környezetét és gazdaságát fenyegető hulladékválság kezelésére, melynek keretében kamerákat és mesterséges intelligenciát is terveznek használni a hulladék nyomon követésére és a gócpontok azonosítására - adja hírül a theguardian.com.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek