Üvegpadlós kilátó nyílt három egzotikus ország találkozási pontján

A thaiföldi Chiang Rai látogatói madártávlatból láthatják a híres Aranyháromszöget, miután megnyitották a legújabb turisztikai attrakciót. A Pha Ngao Skywalk üvegteraszai és hídjai 360 fokos kilátást kínálnak Thaiföld, Laosz és Mianmar találkozási pontjára, vagyis az Aranyháromszögre.

Itt még épült a kilátóForrás: Phangao Skywalk/Facebook

A két üveghíd közel 20 méteren vezet a nyolcszögletű üvegplatformokig, amelyekről 25 méteres magasságban lehet körbetekinteni. A különleges kilátót úgy állították fel, hogy északi irányba, az onnan körülbelül 400 méterre fekvő Mekong folyó felé nézzen; innen nyílik a panorámás kilátás az Aranyháromszögre is.

A Mekong folyóra és a Thaiföld, Laosz és Mianmar határai alkotta Aranyháromszögre nyújt kilátástForrás: Phangao Skywalk/Facebook

A kilátóból két sétaút vezet a Phra That Phuttha Nimit pagodához, amely egy 486 méteres tengerszint feletti magasságú dombon található. A platformon egyszerre 100 turista fér el, és a látogatóknak speciális zoknikat kell viselniük, hogy megakadályozzák az üveg sérülését.

Egy domb tetején, még 25 méterrel felette lehet megtekinteni a tájatForrás: Phangao Skywalk/Facebook

Az üvegkilátó építése 2020-ban kezdődött, 35 millió baht (kb. 385 millió forint) költségvetéssel. A Pha Ngao Skywalk naponta 7:30 és 18 óra között tart nyitva, a belépő 40 bahtba (kb. 440 forint) kerül személyenként – írja nationthailand.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek