Két elefánt zuhant a mélybe a népszerű thaiföldi vízesésnél

A Khao Yai Nemzeti Park két hónapra lezárta a népszerű turisztikai célpontnak számító Haew Narok (Pokol szakadéka) vízesést, miután július 26-án két vadon élő elefánt zuhant a mélybe – írja a nationthailand.com.

Ezen a 2019. október 5-én készült fotón két elefánt (egyik a másik mögött) egy kis sziklán rekedt a vízesésénél, közben a mentők a megmentésükön dolgoztakForrás: AFP/Panupong Changchai

A nemzeti park vezetője, Chaiya Huaihongthong elmondta, hogy esős évszakban a hirtelen áradások gyakorta veszélyt jelentenek a turistákra és a vízi utak közelében táplálkozó vadon élő állatokra.

A Haew Narok három szintes, és a nemzeti park legnagyobb és legmagasabb vízesése. A feltételezések szerint az elefántok a 150 méter magas vízesésről estek le. Vagy megbillentek a sziklákon egyensúlyozva, vagy elsodorta őket egy említett hirtelen áradás.

A Khao Yai Nemzeti Parkban szebbnél szebb vízesések vannak, a látogatók nagy öröméreForrás: Bangkok Post via AFP/Bangkok Post Plc/Varuth Hirunyatheb

A vízesésnél bekövetkezett első állatpusztulást 1986-ban regisztrálták, azóta már legalább 27 elefántot találtak holtan Haew Narokban. 

Augusztus 1-jétől általában minden évben lezárják a vízesés környékét 2 hónapra, hogy a helyi növény- és állatvilág helyreálljon. Idén azonban négy nappal korábban tették meg az óvintézkedést, hogy a park tisztségviselői biztonságosan eltávolíthassák az ott talált két elefánt tetemét. A lezárás azért is kell, hogy ne legyenek további balesetek. A vízesés környéke szeptember 30-ig biztosan zárva lesz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek