Fapadossal Thaiföldre? Hamarosan lehetségessé válhat

A koronavírus-járvány időszaka megviselte a maláj, diszkontjáratokra szakosodott Air Asia X-et és anyavállalatát is, még a megszűnésük sem volt kizárható, de a határnyitások után most újabb útvonalak indítására készül Európába. A tervezett útvonalak között szerepel London és Isztambul, a kelet-európai útvonalakhoz pedig Bécs, Budapest és Prága is csatlakozik 2023-ban.

Thaiföld, Phuket paradicsomaForrás: pixabay.com / Mariamichelle

Az Air Asia X már régóta tervezi, hogy Budapestre hozza a hosszútávú fapados szolgáltatását. Thaiföldi leánycégük, a Thai Air Asia X több évig dolgozott a kelet-európai, köztük budapesti útvonal megnyitásán, sokáig szerepelt a hírekben a Bangkok–Budapest közvetlen útvonal üzembe állítása, azonban ezekből a korábbi tervekből végül nem lett semmi.

Budapestről utoljára a Malév indított közvetlen járatokat Bangkokba, ezt azonban 2008 áprilisában leállították, s a nyári szezonra már eltűnt a menetrendből a desztináció. Később a téli szezonban indított heti négy járatpár sem tért vissza a menetrendbe – az indoklás szerint azért, mert nem volt kifizetődő, írja a turizmus.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek