Ez a mesés olasz város 14 millió forintot fizet, ha odaköltözünk

„Üdvözöljük Presicce Acquaricában". Ez a címe annak a kampánynak, amelyet egy az olasz csizma legdélibb pontjához közel fekvő kisváros indított. De ez nem csak egy kedves baráti üdvözlet, ennél sokkal többről van szó, a szavak mögött ugyanis egy 30 ezer eurós (körülbelül 14 millió forint) támogatás ígérete rejlik. Azok kaphatják meg ezt az összeget, akik úgy döntenek, hogy itt vásárolnak házat, és a hivatalos lakcímüket is átíratják ide. Egészen mesés ajánlatnak tűnik, nem igaz?

A Presicce Acquarica közelében lévő PresicceForrás: tagstiles.com - S.Gruene/Shutterstock

A déli Salento régióban található Presicce Acquarica körülbelül 10 500 lakossal rendelkezik, és sok más vidéki településhez hasonlóan ez is a teljes elnéptelenedés felé tart. A város vezetése pedig nem hagyja annyiban a dolgot, szilárdan elkötelezte magát, hogy megfordítja a negatív tendenciát, és támogatja az ingatlanvásárlást.

A támogatást olyan családok és egyedülálló személyek kaphatják meg, akik ebbe a salentói faluba kívánnak költözni. A Presicce Acquarica Önkormányzata által nyújtott maximum 30 ezer eurós vissza nem térítendő hozzájárulás a házvásárlás és esetleges felújítás 50%-át hivatott fedezni, és a helyi lakásállomány 30%-ára vonatkozik, írja a themayor.eu.

Olaszországban egyébként számos álomszerű akcióról lehet hallani az egy euróért kiárusított házaktól kezdve a Szardínia szigetére költözőknek felajánlott 15 ezer eurós támogatásig. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek