Olaszország 15 ezer eurót fizet annak, aki Szardíniára költözik

Olaszország arra ösztönzi az embereket, hogy Szardínia gyönyörű és napos szigetére vándoroljanak. Milyen érzéseket kelt benned, ha azt mondjuk, letelepedhetsz a sziget számos kisvárosa és faluja közül valamelyikben, találhatsz új állást és akár egy maximum 15 000 eurós állami támogatást is kaphatsz? Ugye, jól hangzik?

Szardínia mesés kisávorsai és falvai várják az új életet kezdőket - illusztrációForrás: Vladimir Sazonov/Shutterstock

Szardínia azért kínál pénzt is, hogy odaköltözzenek, mert sok helyi fiatal külföldre költözött a munkája miatt, ezért a sziget népessége csökkeni kezdett. Olaszország lakossága is öregszik, mivel az olaszok átlagéletkora folyamatosan növekszik. A probléma különösen súlyos az ország vidéki területein és olyan helyeken is, mint Szardínia.

Szardínia elnöke, Cristian Solinas szerint a maximum 15 000 eurós összeg odaítélésével próbálják ösztönözni a fiatalokat, hogy a szigeten telepedjenek le és alapítsanak családot.

Az olasz állami támogatásra való jogosultsághoz először egy 3000 fő alatti lakosú szardíniai településre kellene költözni, és a támogatási összeget ház vásárlására vagy felújítására kell fordítania.

Figyelembe kell azonban venni, hogy a támogatás nem haladhatja meg az otthon vagy a felújítás teljes költségének felét. Az összeg megszerzésének másik feltétele, hogy a jelentkező az érkezéstől számított 18 hónapon belül állandó lakhelyre jelentkezzen be Szardínián.

Bár a pályázati pénz elnyerésének több feltétele és kritériuma is van, ennek ellenére jó alkalom arra, hogy aki változtatni szeretne az életén, esélyt kap arra, hogy a varázslatos, homokos strandokkal és türkizkék vizű olasz szigeten éljen – írja a traveller365.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek