Újra testközelből lesz látható a világ leghíresebb roncsa, de csak néhány kiváltságosnak

Mintegy 3800 méterrel a tengerszint alatt fekszik minden idők leghíresebb hajója, a Titanic. Több mint 100 évvel azután, hogy elnyelte az óceán, egy expedíciónak köszönhetően néhány szerencsés hamarosan exkluzív utazást tehet a történelemben. Nem rég írtunk arról, hogy idén szeptemberben egy új, 8K felbontásban készült videót tettek közzé a Titanic roncsairól, amely a hajó néhány rendkívüli részletét mutatja be, így legalább ilyen formán mi is láthatjuk, hogyan fest jelenleg a hajóroncs a hullámsírjában. Mások viszont hamarosan személyesen is megtapasztalhatják ezt a látványt.

A Titanicról a közelmúltban készült felvételForrás: OceanGate Expeditions/Facebook

A brit óceánjáró az első útján, az 1912. április 14. és 15. közötti éjszaka során jéghegynek csapódott, és az erős ütközés következtében elnyelte a víz sötétje. Ez a katasztrofális esemény mindössze 2 óra 40 perc alatt több mint 1500 utast vitt a halálba, és éppen az esemény súlyossága miatt érdekelt sok embert és foglalkoztat a mai napig is.

Egy amerikai cég, az OceanGate Expeditions 2023. május 11. és 19. között testközelből pillanthatja meg a világ leghíresebb roncsát.

A csoport a kanadai St. John's Newfoundland kikötőjéből indul majd el, hogy egy speciális tengeralattjáróval lemerülve felfedezze, mi maradt meg a Titanicból, amit még nem emésztett fel a tengervíz, illetve az ott élő állat- és növényvilág.

Az expedíció tehát lehetőséget kínál a résztvevő turistáknak, hogy elkísérjék a kutatókat, tudósokat és adatokat, információkat gyűjtsenek a Titanic jelenlegi állapotáról. A körülbelül kétórás túra nem mindenki számára elérhető, mert az utazásnak a sajátossága mellett az ára is borsos. Az expedícióra a jegy körülbelül 250 ezer dollárba (kb. 101 millió forint) kerül. A korlátozott számú szerencsések egy röpke időre – és talán utoljára – láthatják a hajóroncsot, és egy picit önmaguk is részesei lehetnek a Titanic történetének – írja a siviaggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek