Ezek a világ legszebb kertjei a turisták szerint

Idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját a szingapúri Gardens by the Bay, amely a turisták szavazatai alapján idén a világ legszebb kertjeinek listáján az első helyre került.

A sorrendet a HouseFresh beltéri levegőminőségi szakértők tanulmánya szerint állították fel. A 250 hektáros szingapúri nevezetesség – amely leginkább a 164 méter magas, ember alkotta szuperfák ligetéről ismert, 12 385 szavazattal messze meghaladta a második helyezett ereményeit.

Gardens by the Bay - Szingapúr egyik legismertebb látványosságaForrás: shutterstock.com

Ezzel együtt az ezüstérmes is csodás hely: a marokkói Jardin Majoelle 8187 szavazatot kapott. A harmadik helyen pedig a francia, pontosabban a párizsi Luxembourg-kert végzett 6818 szavazattal.

A Luxembourg-kert jogosan lett a második helyezett - illusztrációForrás: aconcagua (talk)/Wikipedia

Annak ellenére, hogy a Gardens by the Bay csak 2012 júniusában nyílt meg, már számos díjjal büszkélkedhet. A Gardens tulajdonképpen három kertből, a Bay Centralból, a Bay Eastből és a Bay Southból áll, így három különböző mégis harmonikus tájat járhatunk végig.

A Cloud Forest télikert is részeForrás: NurPhoto via AFP/Sanka Vidanagama/NurPhoto/Sanka Vidanagama

Nem véletlen tehát, hogy elnyerte többek között az Év Világépülete díjat 2012-ben, valamint 2015-ben világrekordot állított fel, mint a világ legnagyobb üvegháza, valamint a TripAdvisor legmagasabb kitüntetését is megkapta 2016-ban.

A parkot a fenntartható fejlődés jegyében alakították ki és ökoturisztikai célpontnak szánták. A szuperfa liget mellett a kert további kiemelkedő pontjai közé tartozik a világ legnagyobb beltéri vízesésével és saját mikroklímájával rendelkező esőerdő, a hatalmas télikert, a nappavilon több mint 1000 sivatagi növénnyel, valamint a világ legnagyobb kőszobor gyűjteményével.

A szingapúri Garden by the Bay virágkupolájaForrás: NurPhoto via AFP/Sanka Vidanagama/NurPhoto/Sanka Vidanagama

Amikor lemegy a Nap, a park lenyűgöző fényshow-val nyűgözi le a látogatókat. A 19 000 fajból származó több mint 1,5 millió növénynek köszönhetően nem csoda, hogy ez a kert az utazók többségének a kedvence.

A fényjátékok sem maradhatnak el éjjelenteForrás: AFP/Roslan Rahman

A tanulmány legjobb 10 helyezettje között szerepel még a Las Vegas-i Bellagio Konzervatórium és Botanikus Kert, a British Columbia Butchart Gardens, a perthi Kings Park és Botanikus Kert, a koppenhágai Tivoli Gardens, a fokvárosi Kirstenbosch Nemzeti Botanikus Kert, és a hollandiai Keukenhof is.

(Forrás: travelandleisure.com)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek