A világ legnagyobb beltéri vízesése a szingapúri reptér frissen megnyíló épületében lesz

  Mióta öt évvel ezelőtt bemutatták a szingapúri Changi Airport bővítési terveit, azóta várja a világ, és persze leginkább az utazók, hogy mikor nyitják meg a Jewel Changi Airport névre keresztelt építményt. Végre megvan a dátum, április 17-én történik meg az átadás.

  Jewel Changi AirportForrás: Jewel Changi Airport

  A bővítéssel valójában egy olyan központi épületet kapott a reptér, mely a reptér négy termináljából hármat fog összekötni, írja CNN Travel.

  Jewel Changi AirportForrás: Jewel Changi Airport/Facebook

  A világhírű tervező Moshe Safdie által megálmodott tér, amolyan „varázslatos kert", ahol 130 ezer négyzetméteren nemcsak boltok és kávézók kaptak helyet, hanem belső parkok is. Óriási, ívelt üvegkupola feszül a tér fölé, mely összesen tíz emeletet foglal magába.

  Az épület leglátványosabb eleme kétség kívül az a csaknem 40 méter magas zuhatag, mely egyben a világ legnagyobb beltéri vízesése is. Az őserdőre emlékeztető Forrest Valley önmagában is négy emelet magas. A lombkora szinten külön sétány is nyílik, de majd csak valamikor a nyár közepén.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!