Igazi dzsungelben érezhetjük magunkat Szingapúr legújabb felhőkarcolójában

Helyet találni a zöldterületeknek minden városban kihívást jelent, nem is beszélve a világ legsűrűbben lakott városairól. De nem így Szingapúr belvárosában, ahol sajátos módon oldják meg a zöldítést. Aki új parkot keres, annak bizony be kell térnie egy tornyházba. A CapitaSpring parkja ugyanis a 280 méteres magas felhőkarcoló egészét betölti; és ez az épület jelenleg az ázsiai városállam egyik legmagasabbja.

Forrás:capitaspringoffice.com

Bár a közelmúltban elkészült tornyház magasba nyúló üveg- és alumíniumhomlokzatán feltűnnek növények, de azt nem sejthetjük, hogy ha belépünk, több száz méter magasban is növények és fák tárulnak a szemeink elé.

A járókelők és az irodai dolgozók úgynevezett "zöld oázisba" térnek be – egy spirális kerti ösvényhez, amely edzőgépek, padok és asztalok mellett kanyarog a trópusi növényzet között, 4 emeleten keresztül.

Az 51 emeletes épület összesen több mint 80 000 fának és növénynek ad otthont.

A növényzet elhelyezése "utánozza a trópusi esőerdők növényhierarchiáját", azaz a legkevésbé közvetlen fényt igénylő növények a magasabb fák koronái alá lettek ültetve.

Forrás: capitaspringoffice.com

Az Oázis nem az egyetlen park rész: az épület legfelső emeletén a látogatók egy 4500 négyzetméteres tetőtéri farmon sétálhatnak, amely három helyi étteremet lát el gyümölcsökkel, zöldségekkel, fűszernövényekkel és ehető virágokkal. A kertet gondozó városi farmer úgy becsülte, hogy a kertben havonta 70-100 kilogramm termény terem meg – írja a CNN.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek