Botanikus kertet ötvöztek repülőtérrel Szingapúrban

  Nemrég számoltunk be róla, hogy a világ legjobb légitársaságává választották a szingapúri Singapore Airlinest, erre most bemutatták a városállam Changi nevű repterének új fejlesztését, amit a megnyitás előtt mutattak meg újságíróknak. Jelen volt a New Zealand Herald tudósítója is, akinek úgy tűnik, leesett az álla a látottaktól.

   

  Mielőtt jellemeznénk a projektet, álljon itt a döbbenetes költségvetése: 1,84 milliárd dollár, azaz 550 milliárd forint (feltéve, ha az új-zélandi lap amerikai dollárral számolt). 

  Az április 17-én megnyitó bővítmény 137 ezer négyzetméteres lett ész izraeli-kanadai Moshe Safdie tervezte, aki a fantasztikus Szingapúr sok ismert épületéért felelős. Most egy nagy üvegkupolát és alatta egy függőkertet hozott létre, benne a világ legnagyobb beltéri vízesésével (40 méter) és kirándulóösvényekkel.

  Jewel Changi AirportForrás: Jewel Changi Airport

  Bent 100 ezer növényfajtát lehet megtekinteni. Nemcsak környékbeli, hanem ausztrál, kínai és spanyol fajok is megjelennek, de a Herald tudósítója még egy Pokémont is felfedezett a kapcsolódó bevásárlóközpontban. A repülőtér nemcsak az utazóknak építette a látványosságot, a városállam polgárait is várják ide kikapcsolódni.

  Eközben az étkezési lehetőségek is elképesztően nőnek, a Herald össze is szedte a saját kedvenceit, így az Emack & Bolio's fagylaltjait, a Shake Shack hamburgereit és shake-jeit, a Rich & Good Cake Shop tortaszeleteit, a Burger and Lobster tenger gyümölcseivel rakott burgereit és a Beauty in the Pot egészséges leveseit.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!