Érzékelők mérhetik az Airbnb-szállásokon, mennyire zajongunk

Az Airbnb ismét beújított. Egy ingyenes Minut nevű zajérzékelőt ajánl fel a házigazdáknak, hogy megelőzhetők legyenek az esetleges csendháborítással kapcsolatos problémák, rosszabb esetben feljelentések. De közben a vendégek személyiségi jogait is védik - erre különösen felhívták a figyelmet - írta a turizmus.com, a szállásaközvetítő közleményére hivatkozva.

A fotó Tallinban készültForrás: AlesiaKan / Shutterstock.com

A cég szerint ugyan a zajongással kapcsolatos problémák meglehetősen ritkák, egy ilyen eszköz jóvoltából könnyen és gyorsan meg is előzhetik a házigazdák, hogy ilyen gondok előforduljanak.

Ennek érdekében az Airbnb és egy ingatlanpiaci technológiával foglalkozó vállalat, a Minut megállapodott, hogy ingyenes zajérzékelőt bocsájt a házigazdák rendelkezésére több mint 60 országban. Mint írják, az eszköz használatával senkinek sem sérülnek a személyiségi jogai.

Az eszköz csak akkor jelez, ha a hangerő a helyiségben meghalad egy bizonyos decibel szintet, ugyanakkor sem hangot, sem beszélgetést nem rögzít. Bár nem jelent veszélyt a privát szférára nézve, az Airbnb arra kötelezi az eszközt telepítő házigazdákat, hogy ezt a tényt tudassák vendégeikkel az oldalukon, még a foglalás megtörténte előtt. Az eszköz telepítése hálószobákba szigorúan tilos.

Forrás: shutterstock.com

A Minut zajjelzését integrálták az Airbnb üzenetküldő alkalmazásába. Ez azt jelenti, hogy amikor egy szálláshelyen a zajszint meghaladja a beállított értéket, akkor a Minut egy automatikus értesítést küld az Airbnb üzenetküldő rendszerén keresztül mind a házigazdának, mind a vendégnek. A program próbaüzeme során Prágában azt tapasztalták, hogy egyetlen emlékeztető kiküldése után 20 perccel a potenciális problémaforrások közül az összeset sikerült békésen megoldani.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek