Idén nyáron már végleg lőttek a buliknak az Airbnb-szállásokon

2020-ban, amikor a világjárvány a bárokat és az éttermeket bezárására kényszerítette, az Airbnb észrevette, hogy megnövekedett a bulik száma a bérlakásokban. Kezdetben, 2020 augusztusában ideiglenes tilalmat vezetett be a cég minden partira és rendezvényre, de a múlt héten bejelentette, hogy a továbbiakban hivatalos irányelvként törvénybe is foglalják a tilalmat.

A zajos, medencés bulikat sem tolerálják többé - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Cookie Studio

A döntést, amely világszerte minden Airbnb-bérleményre vonatkozik, azután hozták meg, hogy a járvány időszaka alatt a tilalom hatékonynak bizonyult. Éves szinten 44 százalékkal csökkent a hangos, zavaró bulik, partik bejelentésének aránya.

Idén nyáron az Airbnb arra fogja kérni a vendégeket, hogy írjanak alá egy „rendezvény ellenes tanúsítványt", amelyben igazolniuk kell, hogy megértik az Airbnb tiltását a partikra, bulikra, rendezvéynekre vonatkozóan, és ha megszegik ezt a szabályt, a cég jogi lépéseket tehet ellenük.

Korábban már létrehoztak egy szomszédokat támogató, úgynevezett "Neighborhood Support Line-t" is, ahol az emberek a panaszaikat megfogalmazhatják.

Az Airbnb az ünnepi időszakokban is felszámolja a potenciális házibulikat, megakadályozva néhány olyan vendég rövid távú tartózkodását, akinek korábban nem voltak pozitív értékelései – írja a Travel and Leisure.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek