3 hangulatos háromszögház itthon, ami hozza az erdei kabin életérzést

Háromszög alakú házak mindig is léteztek, de az utóbbi időben úgy tűnik, egyre divatosabbá kezdenek válni. Cikkek jelennek meg a legstílusosabb berendezésű erdőszéli faházakról, a Google képkeresője és a Pinterest is tele van velük, az Airbnb pedig nemrégiben külön kategóriát hozott létre az angol nyelven A-frame kabinházaknak.

Szóval ha minden vágyunk, hogy egy úgynevezett háromszögházban, más néven alpesi faházban szálljunk meg, de az szinte mindegy, hogy hol, az Airbnb térképe megjelöli nekünk, hol találunk ilyen kuckót. Talán egy kicsit infantilisnak hangzik a ház mókás formája miatt választani szállást, de miért is ne? Ezekben az apró kabinokban az a jó, hogy egy bizonyos gyerekkori vágy emlékeit ébresztik fel bennünk: hogy legyen egy privát kuckónk az erdő mélyén.

Egy tipikus A-frame ház, azaz háromszögházForrás: Pressmaster/Shutterstock

Az alsó szinten viszonylag tágas nappali, fürdő és konyha, az emeleten már kuckósabb, meredek lépcsőn megközelíthető a háló. A tetőtéri franciaágyból egyenesen a csillagos égre látunk rá. Hatalmas, gyakran teljes homlokzatot borító ablakaikon keresztül bőségesen árad be a fény. A teraszon a közeli erdőkből áradó levegő frissességében jógázhatunk. És nem utolsó sorban az otthonosság érzése árad belőle, amit valami rejtélyes módon pont ez a háromszög forma, a talajtól induló ferde falak ébresztenek fel az emberben. Teljesen valid, hogy felnőttként is vágyunk az erdei kabin nyújtotta életérzésre! Inspirációként mutatunk is néhány itthoni példát.

Haaziko a Dunakanyarban

Nem kell messzire utaznunk Budapestről, hogy egy csodás háromszögházban találjuk magunkat. Éppen csak most nyílt ez a hangulatos fakuckó a Pilis lábánál, a Dunakanyarban. Itt aztán tényleg hatalmas szabadtéri terasz vár, a 100 négyzetméter minden bizonnyal elég lesz, hogy a madárcsicsergés közepette kiterítsük a jógamatracot.

De a természetközelség érzete a házon belül sem szűnik meg a padlótól a háromszög csúcsáig érő ablakoknak köszönhetően. A szállásadó még mókusokat is ígér az ősfás telken, sőt, stabil Wifi is lesz, ha az erdő széléről home office-oznánk pár napot. Két éjszakára kb. 100 ezer forinttal számoljunk.

Dézsafürdős Alpesi Faház a Mátrában

Csábítónak tűnik ez a pásztói miniház is, ahol a hangulatos, állatbőr-szőnyeggel berendezett fa kuckóhoz egy privát, fatüzelésű dézsafürdő és egy szabadtéri bútorokkal berendezett terasz is vár a kertben. Patakparti elhelyezkedése a Mátra szívében elsőosztályúnak tűnik, az szállásadó jellemzése szerint pedig természetvédelmi területtel határos.

A leírás nem túl beszédes – annyi azért kiderül, hogy a kisházban szinte mindent megtalálunk, ami az önfeledt pihenéshez kell – de a képek magukért beszélnek. A hálófülke egy kicsit szűkösnek tűnik, de minket bőven kárpótol ezért a szabadtéri fürdőzés lehetősége a kertben. Két éjszakára kb. 155  forintért bérelhetjük ki.

Kanyar Nordic Kabin Zebegényben

Ezt a zebegényi kuckót volt szerencsénk ki is próbálni, így nem csak a képek alapján mondjuk, hogy nagyon hangulatos. Az alsó, nappali rész épp olyan tágas, hogy két fő kényelmesen érzi magát benne, és mindent meg lehet találni benne, amire szükségünk lehet.

Kanyar - Nordic Cabin, amit ki is próbáltunkForrás: Kanyar - Nordic Cabin/Facebook

A ház ablakaiból, teraszáról, sőt még a franciaágyból is gyönyörű panoráma nyílik a Dunára. Ideális helyszínnek tűnik az augusztusi csillaghullás idejére, hiszen nem csak a teraszáról, hanem még a franciaágyból is nagy szeletét be lehet látni az égboltnak. Kertjében vadvirágok nőnek szabadon, ha nem tévedünk, még fehér pipacsot is találtunk. Két főre két éjszaka kb 76 ezer forintba kerül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek