20 ezer kastélyszálló közül válogathatsz ezzel az Airbnb szűrővel

Ha jártál már kastélyban, biztosan elgondolkoztál már azon, milyen lenne ha itt is aludhatnál pár napig. A baldachinos ágyban ébrednél, kipróbálnád az antik fésülködőasztalt, a mesés teraszon reggeliznél, majd a könyvtárszobában olvasnád a kedvenc regényed naphosszat.

Már többször írtunk az Airbnb új funkciójáról, ami lehetővé teszi, hogy különféle ötletes kategóriák alapján keressünk szállást. A mókás formájú háromszögházakról itt, a WOW! kategóriáról, ahol olyan szállásokat találsz, amelyektől leesik az állad, itt olvashatsz bővebben.

Bath Luxury StaysForrás: Bath Luxury Stays/Facebook

Úgy gondoltuk a történelmi otthonok kategória is megérdemel egy cikket, mivel valószínűleg kevesen vannak, akik egy francia vagy német kastélyban eltöltött hétvégét ne találnának vonzó lehetőségnek - már ha ki tudják fizetni. Mint ahogy az sejthető ezek a szállások nem olcsók, jó sokan kell lennünk, hogy összedobjuk a pénzt. Mindenesetre az oldalt még nézegetni is inspiráló élmény. Összesen 20 ezer otthon szerepel a kategóriában, öt európai országban. Találhatunk közöttük Loire-menti kastélyt Franciaországban, apátsági épületet Angliában, olasz és katalán villát valamint németországi kastélyokat is. Jól hangzik, nem igaz?

Kastélyszálló a gyógyfürdőiről híres dél-angliai Bath határábanForrás: Bath Luxury Stays/Facebook

Cikkünk apropója az is, hogy az Airbnb létrehozott egy 19 napos álomnyaralás-tervet, amit egy hat fős baráti társaságnak ajánlott fel ingyenesen. A hat szerencsés utazó vonattal utazhatja körbe Európát, miközben igazi kastélyokban tölthet el 3-3 napot. Bár a jelentkezési határidő a mai nap lejár, és Magyarországról egyébként sem lehet pályázni, a kastélyokban meg lehet szállni az akciótól függetlenül is, hiszen mind szerepel az Airbnb oldalán.

A túra első állomása egy angliai kastély a gyógyfürdőiről híres dél-angliai Bath határában. A neogótikus épület egy magaslaton helyezkedik el, ahonnan csodás kilátás nyíllik a messzeségbe, és a lenti völgyre.

A nyitott kandallóval ellátott bárói nappali hatalmas ablakain keresztül lelátunk a gyönyörű kertre, az antik tér ráadásul mindenféle modern kütyüvel, tévével és Xbox-szal is fel van szerelve azok kedvéért, akik számára ez elengedhetetlen. Ha inkább olvasni szeretünk, ezt egy kifejezetten erre a célra kialakított könyvtárszobában tehetjük meg, de ami a leginkább magával ragadó az a hálószoba félköríves ablakfülkéje, na meg a fésülködő-asztalka az ágy előtt.

Fürdőkád a Bath Luxury StaysForrás: Bath Luxury Stays/Facebook

A képeket nézegetve azt sem bánnánk, ha bezárnának minket ide egy időre, persze ha van elég élelem a kamrában. De ha valaki már eleget relaxált a kastély falai között, akkor kibiciklizhet a Warleigh-gáthoz, hogy csobbanjon egyet. Egy éjszaka 1700 fontba, azaz majdnem 800 ezer forintba kerül.

A túra következő állomása egy Loire-menti kastély, majd egy katalán villa következik, innen pedig az olaszországi Lucca egyik csodálatos villájába érkeznek a vendégek. Ez az 1624-ben épült citromsárga villa, ami egykor Cosimo Bernardini gróf nyári rezidenciája volt, elképesztően dús zöld növényzetből emelkedik ki, az Airbnb-n olvasható leírás hasonlata szerint nagyjából úgy, mint a citrom, a dús levelek közül.

A villát citrus- és gyógynövénykertek, tavak és patakok, valamint hatalmas ciprusfák veszik körül, a klasszikus belső terekben terrakotta padló, és magas festett mennyezetek a jellemzőek. Bár némelyik helyiség néha már egy kicsit túlzásnak hathat a különféle antikizáló dekoríciók keveredése miatt, de biztosan lesznek akik szerint épp ez a jó benne: hogy tobzódik a túldíszítettségben. Ezt az épületet már több mint 1 millió forintért bérelhetjük ki egy éjszakára.

A címlapképen a Schwerini kastély, csak illusztráció, forrása: Jens Buttner/DPA Picture-Alliance via AFP

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek