Instagrambarát helyszínek Horvátországban - Induljon a fotós túra!

Mutatunk pár olyan szépséges horvát helyszínt, ami lehet eddig elkerült a figyelmeteket, de mindenképpen fotóra kívánkoznak, illetve háttérként is tökéletesen megállják a helyüket, ha a szelfikészítés nagymesterei vagyunk. Irány egy horvátországi fotós túra!

Rovinj kis zegzugos óvárosa a tengerbe torkolló zsákutcáival, középkori történelmével, kikötőivel maximálisan Instagram-kompatibilis, végeláthatatlan fotóorgiának lehet a főszereplője. Itt szinte nincs olyan utca, olyan kameraállás, amivel ne lenne sikerélményünk, ahol ne születne valami hangulatos a kísérleteinkből. Aztán a sor elején illik említeni Horvátország második legnagyobb városát, Splitet is, ahol Diocletianus palotájának falai több évszázadnyi történelmet ölelnek magukba. Ezek a falak jelentik az óvárost, beleértve a festői Szent Doimus székesegyházat - itt is szinte minden kis teret nagyon szeret a kamera.

Rovinj óvárosa és sirályai  - filterrel, vagy filter nélkülForrás: Shutterstock / Készítette: fokke baarssen

A főváros ugyan távolabb esik a tengertől, de Zágráb mellett sem lehet elmenni egy fotó nélkül. A zágrábi katedrális vagy a Szent Márk-templom előtti tér joggal vonzza a szelfibotos turistákat, ám akad szokatlanabb helyszín is, ami épületeivel gyakorlatilag évszaktól függetlenül csodálatos képek megszületését segíti.

Ilyen a Mirogoj-temető, amelyet az egész kontinens egyik legszebb kegyhelyének tartanak, joggal. A Herman Bollé által tervezett épületegyüttes valóban nagyszerű árkádokkal, kupolákkal teremt egyedi környezetet, és olyan hangulatot, amely aztán csodálatosan átjön egy fotón is.

Dubrovnik a filmek szerelmeseinek való

A Horvátország legdélibb részén található település óvárosának épületei különleges középkori hangulatot árasztanak, kiemelve az 1940 méter hosszú városfalat, valamint a Trónok harca sorozat miliőjét is megteremtő erődöket és bástyákat. Ám Dubrovnik nemcsak a sorozat rajongói számára kihagyhatatlan látványosság, a belváros szinte minden része, apró utcarészlete, lépcsője fotóra kívánkozik.

Dubrovniknak egyedi hangulata van, és ehhez a száradó ruhák is hozzá tartoznakForrás: Shutterstock / Készítette: Awana JF

Ilyen például a Banje partszakasz is, amely egyszerre nyújtja az Adria és Dubrovnik szépségeit háttérnek. Ha pedig tematikus fotósorozatot készítenénk, a városban többfelé is belefuthatunk a hely védőszentjének, Szent Balázsnak a szobraiba, valamint a róla elnevezett templom is egy jó fotópont lehet. 

Ha a természetben fotóznánk

Valószínűleg nem kell bemutatnunk a Plitvicei Tavak Nemzeti Parkot. Az erdős hegyvonulatok által közrezárt völgy párját ritkító szépségeit az UNESCO 1979-ben nyilvánította a világörökség részévé. A plitvicei vízesések, a tavak színe, az érintetlen erdő közelről és távolról is csodálatos fotós helyszín. Ha szerencsénk van, és úgy esnek a napsugarak, még szerkesztenünk és filtereznünk sem kell az itt készült képeket. De ha szeretnénk, akkor a park szépségeire alapozva, fotós műalkotásokat is létre hozhatunk. 

Forrás: Shutterstock / Készítette: Maria Vonotna

Nagyon hasonló hangulatot áraszt a Krka Nemzeti Park is, amely a Krka folyóról kapta a nevét, és legfontosabb látványosságai a 800 méter hosszú vízesés folyam, amelynek minden pontja fotogén. A legnagyobb zuhatag a Skradinski Buk elnevezésű rész. 

A Roski szakasz után pedig Horvátország egyik legértékesebb kulturális és természeti értéke következik, a Visovac szigeten található ferences kolostor. A kolostor felé tartó hajóút során csak arra kell figyelni, hogy a kristálytiszta víz is benne legyen masinánk látószögében.

Eredeti forrás: Travelo.hu/Horváth Gábor

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek