Itthonról is végigvezethetsz Horvátország régóta várt tengeri hídján

Ha kíváncsi vagy rá, milyen a horvát történelem egyik legnagyobb pillanataként emlegetett újonnan megnyílt Pelješac-hídon közlekedni, de nem tervezel Horvátországba utazni, akkor most a virtuális valóságban te is átkelhetsz rajta.

A híd számos eddig fennálló idegenforgalmi, gazdasági, közlekedési és ellátási gondot megoldForrás: AFP/Elvis Barukcic

Múlt hónapban írtunk arról, hogy megnyitották azt a régóta várt hidat, amely összeköti a déli tengerparti területeket az ország többi részével. A híd számos eddig fennálló idegenforgalmi, gazdasági, közlekedési és ellátási gondot megold.

A horvátoknak eddig a Bosznia-Hercegovinához tartozó területeken kellett átkelniük, de az új 2,4 kilométeres, 55 méter magasságban átívelő híd most a boszniai tengerpartot kikerülve teremti meg az összeköttetést a Horvátországhoz tartozó Adria-parti területek között. Az autópályahíd Komarnát köti össze a Pelješac-félszigeten lévő Stonnal, így a bosznia-hercegovinai tengeri kijáratot (Neum) elkerülve, végig Horvátország területén haladva érhető el közúton Dubrovnik.

A pulai Geogrupa cég elkészítette a Pelješac-híd első „utcai nézetét", így a virtuális valóságban távolról is kipróbálhatjuk, milyen érzés átkelni az újonnan megnyílt hídon, írja a croatiaweek.com. Az utcaképet erre a linkre kattintva érheted el.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek