Egy horvátországi strandon súlyos pénzbírsággal sújtják a törölközőikkel helyet lefoglaló turistákat

A horvát tengerparton gyakoriak azok a nyaralók, akik éjszakára a parton hagyják a törölközőiket a strandokon és a nyugágyakon, hogy kiváló helyet foglaljanak le maguknak a következő napra. A szintén tengerparti Novi Vinodolski nevű településen ennek már véget vetettek, mert aki így tesz, 1500 kunáig (kb. 78 ezer forint) terjedő bírságra számíthat.

Novi Vinodolski látképeForrás: piet theisohn/Piet Theisohn/Wikiipedia

A Krk szigetén található Baška szintén küzd a turisták elleni „háborúban", akik a legjobb helyeket foglalják el a strandon azzal, hogy éjszakára törölközőket helyeznek el. Egyelőre nem büntetik meg azonnal a baškai szabálysértőket, de figyelmeztetést kapnak. A jogsértő tárgyakat elkobozzák, de a visszaesőket pénzbírsággal sújtják.

Megérkezünk, és nincs hova leülnünk, valójában nagyon zsúfolt. Ugyanez történik, amikor bemész a tengerbe, az emberek leteszik a törölközőt, és nem tudsz elmenni a tengerig" – mondta az RTL-nek a szlovén Dragica Hakalović.

A helyi tanács szerint a strandolók túllőttek a célon. Így aztán a gondnok minden kora reggel elviszi a hátrahagyott törölközőket egy néhány kilométerre lévő raktárba, de a tulajdonosok ritkán jönnek el értük. Toni Juranić helyi polgármester az RTL-nek hozzátette, hogy a raktárban már nagy kupacokban állnak a párnák, törölközők, ott hagyott rongyok –  írja a croatiaweek.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek