Kolostorból lett luxusszálloda, de nem akármilyen

Az olasz Monastero Santa Rosa nevű szálloda az olaszországi Amalfi és Positano között helyezkedik el, egy luxushotelekben gazdag területen, ez azonban valahogy kitűnik a tömegből. Nem elsősorban a kiváló kényelmi szolgáltatásai, sokkal inkább a különleges épület miatt, amelyben helyet kapott.

Monastero Santa RosaForrás: Monastero Santa Rosa Hotel & Spa/Facebook

Az épület ugyanis eredetileg egy 17. századan épült domonkos kolostor volt. Egy halászfaluba ereszkedő szikla csócsán helyezkedik el, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a tengerre. A kövekhez hasonló színének köszönhetően zökkenőmentesen beleolvad a környezetébe, amit csak a gondozott pázsitot tarkító élénksárga citromfák törnek meg. Ősszel piros gránátalma lóg közöttük, szedésre készen.

Monastero Santa Rosa Hotel & SpaForrás: Monastero Santa Rosa Hotel & Spa/Facebook

Az egykor kolostorként működő ingatlan múltjának darabjait igyekezett megőrizni a hotel tulajdonosa az átalakításkor. Megmaradt például az a csengő, amellyel a látogatók jelezték, hogy adományokat hoztak a kolostorban lakó apácáknak. A bejáratnál még mindig ott áll az a kis forgókapu, ahol az apácák egykor frissen sült sfogliatellével viszonozták a szívességet. Ez egy ricottával (egy olasz sajt) töltött péksütemény, amelyet generációkon keresztül tökéletesítettek. Ezen a helyen jelenleg italt szolgálnak fel a szomjas vendégeknek. Egy gyóntatófülke is megmaradt azok számára, akik szeretnék levetni a lelki terheiket.

Monastero Santa Rosa Hotel & SpaForrás: Monastero Santa Rosa Hotel & Spa/Facebook

Bianca Sharma, a hotel tulajdonosa 2000-ben pillantotta meg először az ingatlant, amikor a fiaival nyaralt Olaszországban. Azonnal magával ragadta az épület, az elhelyezkedése a sziklaoldalban, az Amalfi-partra nyíló kilátás. Ezután egy évtizednyi felújítás következett, majd 2012-ben szállodát nyitott az épületben.

Monastero Santa Rosa Hotel & SpaForrás: Monastero Santa Rosa Hotel & Spa/Facebook

"Rendkívül fontos volt számomra, hogy a felújítások során a lehető legtöbb kolostori örökséget megőrizzük. Szorosan együttműködtem a helyi építészekkel, mérnökökkel és az örökségvédelmi hatóságokkal, hogy megőrizzem az ingatlan szépségét és integritását" – mondta. "A kolostor eredeti szerkezetéből számos egyedi elemet meg tudtunk őrizni, köztük az apácák szobáinak autentikus, boltíves mennyezetét és ablakait – ezekből a helyiségekből alakítottuk ki 20 szobánkat és lakosztályunkat."

Emellett rengeteg modern kényelmi szolgáltatás is várja a vendégeket, mint például egy káprázatos medence, amely úgy tűnik, mintha egybeolvadna a lent elterülő kék vizekkel. Sőt, egy Michelin-csillagos éttermet is találunk a medence feletti teraszon, írja a Travel and Leisure. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek