Ebben az ezeréves umbriai kastélyban mi is szívesen megszállnánk

Olaszországban nagy divatja van a különféle középkori kastélyok és óratornyok vendégházzá alakításának, nem véletlenül. A táj gyönyörű, az éghajlat csodás, az ódon karakterű középkori épületek pedig a maguk ezeréves köveivel sokkal többről mesélnek, mint egy mai luxusvilla.

 A Bolza család is meglátta a lehetőségeket egy ezeréves umbriai kastélyban, és egy évtized alatt olyan szállodát formált belőle, hogy legszívesebben az egész nyarunkat itt töltenénk. A szálloda az umbriai hegyek között áll a Toszkána határán lévő, Reschio nevű birtokon. Antonio Bolza 1994-ben vásárolta meg azt az omladozó farmházakkal tűzdelt területet, amelyen a szóban forgó kastély is áll, tudtuk meg a Dezeenről.

A család először a farmházakat vette kezelésbe, amelyekből magánházakat alakított ki, és csak utána fordította figyelmét a kastélyra. Egy évtizeden keresztül a kastélyban élt, miközben az épület helyreállításán és olyan belső terek kialakításán munkálkodott, amelyek megőrzik az épület eredeti karakterét, miközben a mai kényelmi igényeknek is megfelelnek.

Összesen 30 lakosztályt alakítottak ki a kastélyban, melyek közül néhány a központi udvar kertjére néz, míg mások az umbriai dombokra. További hat lakosztály a plébániatemplom mellett épült. A szobák belső kialakítását fapadlóval, terrakotta-téglával, kézzel varrott vászonfüggönyökkel, és olasz szövetekkel oldották meg. A berendezést a család saját bútormárkája, a BB a Reschio biztosította, mindezt a helyi antik piacokról származó portrékkal, fotókkal és egyéb érdekességekkel ötvözték. A viktoriánus télikertek mintájára egy zöldellő pálmaházat is hozzáépítettek a kastélyhoz, ahol koktélokat lehet fogyasztani.

A címlapkép forrása: valtercirillo / 545 images/pixabay

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek