Négyszáz éves kolostorból lett wellness hotel a Garda-tónál

Ha egy több száz éves, történelemmel rendelkező épületet alakítanak át hotellé, az eredmény mindig sokkal izgalmasabb, mintha egyszerűen lebontanák, és a helyébe építenének valami újat. Ezt jól tudják az olaszok is, akiknél nagy hagyománya van a különféle középkori kastélyok, óratornyok vendégházzá alakításának. Ha ráadásul szakrális épületről van szó, az még izgalmasabbá teszi a funkcióváltást.

Ezért akadt meg a szemünk a Dezeen oldalán az olaszországi Garda-tó mellett lévő Monastero Arx Vivendire keresztelt hotel és spa fotóin, amelyet egy 17. századi kolostorból alakítottak ki. Az építészek az Arco városában lévő kolostor régimódi részleteit megtartották, és ahhoz építették hozzá az üvegből készült wellness szobákat a kolostor kertjében. Mindeközben a hotel mellett lévő templomot és egy különálló kolostor-épületet az apácák továbbra is használják. A hotelről számos gyönyörű fotót találhat a szálloda honlapján, ahol a foglalásról is tájékozódhat

A hotel közös helyiségekből, 40 vendégszobából és egy wellness részlegből áll. Az építészek a szálloda berendezésekor igyekeztek megőrizni a lehető legtöbb eredeti építészeti vonást, köztük egy hét méter magas falat, amely körülveszi az egész komplexumot.

Az épület fensége és szigorúsága, a hosszú folyosók, a boltíves mennyezet, mindezek a jellemzők együttesen igazi régimódi érzetet kölcsönöznek ezeknek a tereknek"– mondta Francesco Padovan a projekt építésze.

A kolostor földszintjén találhatóak a közös helyiségek, beleértve a recepciót, a reggeliző-termet, a bárt és a konyhát, amelyek az eredeti bordás mennyezet alatt helyezkednek el.

A recepció, a reggeliző-terem és a bár kőből, kovácsoltvasból és fából készült részleteit úgy alakították ki, hogy az épület eredeti színeit és textúráját visszaadják. Ez a "kellemes szigorúság" érzetét teremti meg, melyet a függő lámpatestek fénye puhít.

Fent az első emeleten, a nagy központi folyosón, 40 vendégszoba sorakozik. A tetőtérben az eredeti, fából készült tetőgerendák láthatóak maradtak, a teret pedig felülről nagy tetőablak világítja meg.

Minden hálószoba két kolostorcellát foglal el, az eredeti ajtókat megtartották és restaurálták.  

Az üvegből és fémből készült wellness részleg teljes egészében újonnan épült. A relaxációs és szauna-szobák egy központi, a szabadtéri medencére nyílnak. Ezek kialakításakor a cél az volt, hogy beépüljenek a környező tájba. Címlapkép forrása: Barni1/1276 images/Pixabay

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek