Történelmi otthonok és design-szállások az Airbnb keresőjében

Egyszerre három területen vezetett be újításokat az Airbnb, melyek közül az egyik legfontosabb, hogy két szálláshely között is megoszthatjuk a tartózkodásunkat, ha hosszabb nyaralást tervezünk, tudtuk meg a turizmus.com cikkéből.

Éjszakai hangulat egy norvég magán szigetenForrás: Airbnb

Az egy hétre vagy annál hosszabb időre foglalók életét könnyíti meg a Split Stays nevű program, amelynek a lényege, hogy ha hajlandók vagyunk a nyaralásunkat két, egymáshoz viszonylag közel fekvő szálláshely között megosztani, akkor akár 40%-kal több opció közül választhatunk.

Amikor egy vendég konkrét vagy rugalmas dátumokkal (egy hétre vagy egy hónapra) keres hirdetéseket az Airbnb-n, a rendszer automatikusan összepárosítja a hasonló jellegű - például nemzeti parkokban található - szálláshelyeket, és kombinált foglalási lehetőségként jeleníti meg őket a kívánt dátumokra.

Egy másik újítás a korábbinál sokkal részletesebb kategóriák bevezetése, aminek segítségével olyan településekre, szálláshelyekre is eljuthatunk, amelyekre eszünkbe sem jutott volna rákeresni. A keresőben 56 kategória közül lehet választani, olyanok közül, mint például a gyönyörű kilátás, a strandközelben, a dizájnszállások, a szőlőhegy vagy a történelmi otthonok. Ha például mi egy francia kastélyban szeretnénk megszállni, ami szép panorámával rendelkezik, de az mindegy, hogy melyik településen, akkor így is kereshetünk.

A keresésnek és szűrésnek már nincs határa a szállásfoglaló oldalánForrás: Airbnb.com / Screenshot

A harmadik újítás az AirCover nevű program, amely biztonságosabbá teszi a szállásfoglalást és a tartózkodást, főleg a vendégnek. Az AirCover lényege, hogy az Airbnb vállalja a jobb vagy hasonló szálláshely felkínálását a tartózkodás teljes idejére vagy visszafizeti a szállásdíjat, ha úgy érezzük nem azt kaptuk amit kifizettünk.

Például ha kevesebb szoba van, mint amit hirdettek, vagy ha a házigazda a bejelentkezés előtt 30 napon belül visszamondja a foglalást. Egy 24-órás biztonsági telefonvonalat is üzembe helyeznek, amelyet a nap bármelyik órájában hívhatunk, ha nem érezzük biztonságban magunkat a szálláshelyen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek