Feloldották a fürdőzési tilalmat 22 olasz strandon

Feloldották pénteken a fürdőzési tilalmat az észak-olaszországi Emilia Romagna tartomány 22 adriai strandján, amelyet korábban a kólibaktériumok megemelkedett szintje miatt kellett lezárni. A hatóságok csütörtöktől péntek délutánig nem tanácsolták a fürdést a tengerben, írja friss hírében az MTI.

Rimini egyes strandjait lezártákForrás: Pixabay/marcowakko

A zárlat oka, hogy a héten heves esőzések miatt szennyvíz ömlött az Adriai-tengerbe, és jelentősen megnőtt a vízben a kólibaktériumok mennyisége az egészségügyi hatóságok szúrópróbaszerű ellenőrzései alapján. A koncentráció péntek délutánra csökkent a határértékek alá.

Az érintett partszakaszok Rimini városa és Goro település környékén találhatók. Ugyanakkor a hőség miatt csak kevés turista tartotta magát a tilalomhoz.

Esők hatására gyakran előfordul, hogy szennyvíz kerül a tengerbe, és emiatt magasabb kólibaktérium-szintet mérnek. A világszerte elterjedt, emésztőrendszeri baktérium egyebek között hasmenést és vérmérgezést is okozhat.

Eredetileg 28 szakaszt zártak le olvasható a Corriere oldalán. Az Arpae (regionális környezetvédelmi ügynökség) által kedden végzett mintavételek alapján Emilia Romagna partjának 22 szakaszán nem lehetett fürödni – számolt be a hírről még korábban a corriere.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek