Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

A tiszai homokos strandok nagy népszerűségnek örvendenek országszerte. A leghíresebb közülük a csongrádi Körös-toroki strand, de a Tisza egész vonalán találhatunk kisebb-nagyobb, gyékényes-napernyős, homokos szabadvízi füdőzőhelyeket. Egy korábbi cikkünkben írtunk is néhány csábító Tisza-parti plázsról, ahol a tengerparton érezhetjük magunkat a kánikulában.

A tiszabábolnai szabadstrand az átadás napján, 2022. július 16-án.Forrás: MTI/Vajda János

Most egy dél-borsodi településen, Tiszabábolnán nyitottak szabadstrandot, derül ki az MTI híréből. A strand azonban nem teljesen új, a község Facebook-oldala szerint a strand felújításának első üteme már 2019-ben augusztus 1-jén lezárult, és a fotókon látható vízi játszótér már akkor is megvolt Tiszabábolnán.

A vízi játszótérForrás: MTI/Vajda János

Az akkori Facebook-poszt szerint 2019 Augusztus 31-e utánra tervezték elindítani a strandfejlesztés második ütemét, ahol a kiszolgáló épületek, az öltöző, a vizesblokk, a büfé és a parkoló kiépítését tervezték.

Egy kis elkeített medencét is kialakítottakForrás: MTI/Vajda János

A legújabb MTI hír nem ír arról, hogy milyen további fejlesztések előzték meg a mostani megnyitót, a strand mindenestre idén is várja a szabadvízi fürdőzés szerelemeseit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek