Ez is eltévedt: óriási cápát láttak Walesben, két uszonya között volt majdnem 2 méter

Wales úgy tűnik vonza az oda nem illő és eltévedt vadállatokat. 2021 nyarán éppen Wally-val, a híres, vagy inkább hírhedt hajósüllyesztő rozmárral voltak tele a hírek. A hatalmas állat természetes élőhelye a Sarkvidék, de Wally inkább úgy döntött, hogy világotlát, és 2021 márciusától kezdve - innentől kezdték követni az útját - mintegy 4000 km-t tett meg Nyugat-Európa partjainál, beleértve Spanyolországot, Walest és Cornwallt.

Forrás: Shutterstock. com / Martin Prochazkacz

Most azonban rozmár helyett egy óriási cápa bukkant fel a walesi Pembrokeshire egyik kikötővároskája mentén, a Carmarthen-öböl nyugati oldalán. És nem egy akármilyen cápa, hanem a világ második legnagyobbja, egy Cetorhinus maximus, vagyis az óriáscápa. Ez a plankton evő hal nem veszélyes az emberekre, de a nagysága elképesztően félelmetes tud lenni, főleg, ha ott bukkan fel, ahol senki sem számít rá - olvasható a BBC oldalán.

Így történt ez július 8-án délután is, mikor egy hétvégi vitorlázó csónakja (dinghy) mellett feltűntek az óriási hal hát és farokuszonyai - egymástól majdnem 1,8 méterre. A férfi és vitorlástársa szerint az állat egy óriáscápa lehetett, amik több mint 10 méteresre is megnőhetnek.

Fotó: Alex Brace

Ez a példány ránézésre 3,6 méteres lehetett. A szemtanúk először el sem hitték mit látnak, de aztán a videót látva többen is megerősítették, hogy óriáscápáról volt szó.

A National Geographic szerint ez a szelíd óriás van, hogy messzebre is elvándorol, így nem annyira meglepő, hogy az Észak-Atlanti vizekből egészen a pembrokeshire-i partokig elúszott.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek