20 éve nem látott állat bukkant fel a Watt-tengerben

Mivel a rozmárok az Északi-sark körül élnek, a szakértők szerint több ezer kilométert utazhatott ez az állat, mire elért a németországi Watt-tengerig, ahol több mint 20 éve nem látták a fajt. A nagy méretű nőstény Baltrum szigetének nyugati részén, egy töltésen pihent. Azok szerint, akik látták olyan volt, mint egy megelevenedett fotó a bajusszal és az agyaraival.

A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock.com / GTW

"A rozmárok nagy utakat képesek megtenni, és az északi-sarkvidéki élőhelyükön belül is nagyon mobilisak" - mondta Ursula Siebert, a Hannoveri Állatorvosi Egyetem tengeri emlősökkel foglalkozó szakértője. Legutóbb 1998-ban láttak egy rozmárt az Északi-tenger déli részén, Juist és Sylt szigetén.

Bár kopások látszottak az elülső uszonyain, a rozmár egyébként egészségesnek tűnt. Kíváncsian még egy horgászt is megközelített. A rozmár végül a dagály érkezésével elhagyta a szigetet - írták az MTI hírében. Egy másik rozmár, akit gyorsan el is kereszteltek Wally-nak, néhány hónapja az Atlanti-óceán partján tűnt fel. A hímet később látták Walesben és Írországban is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek