Ilyen állatot még életében nem látott a földjén ez a gazda!

Mindenki elképedt a híren, ami szerint egy eltévedt bébifókát találtak az ausztráliai Cowell település közelében elterülő búzaföldön. A gazda, – aki július 7-én reggel rátalált a kis állatra – kocsijával visszavitte az óceánhoz, és szabadon engedte, mivel a környéken nincs olyan állatmenhely, ahol gondoskodhattak volna róla – írta a Metropol, a The Guardian cikke szerint.

Hogy miként kerülhetett a búzaföldre a kis emlős állat, nem sikerült azóta sem megfejteni, ugyanis a legközelebbi fókakolónia mintegy 80 kilométerre van az Ausztrália déli részén található Eyre-félszigeten.

A gazda elmondása szerint a családja több mint 60 éve gazdálkodik a környéken, de ilyen messze, a félsziget belsejében még sohasem találkoztak fókával.

Az állat soványnak látszott, de mivel a környéken vadászó rókák nem vették észre, így nem lett komolyabb baja. Ty Kayden, a gazda és a munkásai egy nedves törölközőt terítettek a kis fóka fejére, és úgy tették be a kocsiba, amivel visszavitték az óceánhoz.

Szerencséjükre éppen magas volt a vízszint, így csak egy kis kedves nógatás kellett az állatnak, hogy visszatérjen oda, ahová tartozik. A hír természetesen eljutott az ausztráliai állatmentőkhöz (RSPCA), akik jelezték, hogy ha eltévedt, vagy bajba jutott állatot talál valaki a földjén, vagy az út mentén, lehetősége szerint azonnal hívja a szakértőket. 

(Címlapforrás: Forrás: Ty Kayden/Twitter)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek