Búcsúzunk a világ legöregebb pingvinjétől

A Magellán-pingvinek az állatkert közleménye szerint 20-30 évet élnek. Captain Eo, aki a nevét egy 1980-as évekbeli Michael Jackson-rövidfilmről kapta, azonban negyvenévesen távozott az örök jégmezőkre. A röpképtelen, hím madár a világ egyik legöregebb, állatkertben élő pingvinje, és a San Franciscó-i állatkert Magellán-pingvin kolóniájának utolsó alapító példánya volt.

Forrás: San Francisco Zoo & Gardens / Facebook.com

A Magellán-pingvinek Dél-Amerikában őshonosak. Több mint 60 centi magasra nőnek és majdnem hat és fél kilót nyomnak kifejlett állatként. Captain Eo élete végén már alig látott és hallott, és különleges táplálásra szorult - olvasható a San Francisco Zoo Facebook-oldalán.

A madár 1984-ben érkezett az állatkertbe, amikor 52 vadon élő Magellán-pingvint szerzett be az intézmény, hogy létrehozzon belőlük egy kolóniát. Gondozói szerint Captin Eo egy finom úriemberhez hasonlított: nem tolakodott az etetésnél, csöndben és udvariasan kivárta a sorát, és miután jóllakott, úszott egyet vagy visszatért a helyére. Captain Eónak 26 utódja született, és haláláig 31 "unokája", valamint 8 "dédunokája" is volt már.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek