A fél világot is átutazta egy apró béka a banánok között

Egy apró levelibékát találtak egy zacskó banánban több mint 6440 km-re a Dominikai Köztársaságban lévő otthonától. Egy vásárló fedezte fel a kétéltűt, amikor kicsomagolta a dél-londoni Sheen szupermarketjében vásárolt gyümölcsét.

Egy állatjóléti szervezettől, az RSPCA-tól Philip Normant hívták a békához, amely már egy ideje a zacskóban volt. Megsérült a lába, ezért a Heathrow Állatfogadó Központba szállították.
Norman úr azt mondta: "Nehéz azonosítani a békafajokat, de úgy gondoljuk, hogy egy közönséges hispaniolai vagy dominikai levelibéka lehet. A vásárló nagyon megdöbbent, amikor otthon kibontotta a banánt, és megtalálta benne az apró békát. Ez a kicsi sok kalandot élt át."

Ez a levelibéka faj (Osteopilus dominicensis) elterjedt az észak-amerikai Hispaniolán – egy szigeten, amely nyugaton a Haiti Köztársaságra, keleten pedig a Dominikai Köztársaságra oszlik, ahol a banánt szedték. Ezek a békák 2000 méteres magasságig megtalálhatók, álló vizekben szaporodnak, élettartamuk pedig 4-5 év.

Februárban egy elefántcsontparti békát találtak egy banánfűzérben egy merseyside-i általános iskolában. 2019-ben egy ecuadori béka Northamptonba utazott, 2020-ban pedig egy apró, egzotikus béka több mint 8000 kilométert tett meg Kolumbiából Walesbe, amiről mi is beszámoltunk.
(
Címlapkép forrása: Forrás: Pierre-Yves Vaucher/Wikipedia - illusztráció)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek