Akaratán kívül lett világutazó egy kis béka

Egy apró, egzotikus béka több mint 8000 kilométert tett meg Kolumbiából Walesbe, egy rakomány banán társaságában utazva. A kétéltűt – amely egy banánfa béka,– a walesi élelmiszerbolt egyik munkatársa fedezte fel. A Dél-Amerikából érkező állat sértetlenül élte túl a hosszú utat – írja a Wales Online.

Így néz ki az apró termetű, banánfa békaForrás: Thomas Brown/Wikimedia Commons

A nagy utazót a carmarthenshire-i Llanelli város Asda szupermarketének egyik munkatársa szúrta ki egy fürt banán között, és kollégáival hívták rögtön az RSPCA nevű brit állatvédő egyesületet. A kétéltűek szélsőséges környezeti feltételek mellett képesek lelassítani anyagcseréjüket, feltételezhetően a béka másként nem élte volna túl a hosszú utat a hidegben, étel és ital nélkül. A béka – akit Asdának neveztek el, – Haverfordwestbe, egy speciális vízi állat központba került, ahol különleges, nedves környezetet tudnak neki biztosítani.

Az RSPCA munkatársa, Gemma Cooper igencsak  meglepődött, amikor tudomást szerzett a jövevényről. "Azt hittem, hogy már mindent láttam, de ez a banándráma még nekem is új volt. Ez az apró béka több mint 8000 kilométert tett meg egy csomó banán között, szülőhazájából, Kolumbiától, mielőtt egy Llanelli-áruházba került. Nagyon hálásak vagyunk az Asda-csapat tagjainak, akik kapcsolatba léptek velünk. Az egyik munkatársuk észrevette a békát, míg egy másikuk elzárta és haza vitte. Ez a gyors gondolkodás segített a béka biztonságban tartásában. Szerencsére, a figyelemre méltó utazás boldog véget ér azzal, hogy a kis fickó már biztonságban és jól van egy speciális intézményben" – tette hozzá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek