Fotók: Elkészült a Velencei Biennálé magyar pavilonja

A Velencei Biennálé az egyik legismertebb képzőművészeti esemény a világon, melyet 1895 óta rendeznek meg minden második évben, idén 80 ország részvételével. Hazánk már a kezdetektől képviselteti magát, 1909 óta pedig egy saját, szecessziós stílusú pavilonunk is van.

A Magyar Pavilon megnyitójaForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a magyar pavilon az idei biennálén Keresztes Zsófia Az álmok után: merek dacolni a károkkal című kiállítását mutatja be, melyet 15 pályázat közül választott ki a művészettörténészekből és egy képzőművészből álló zsűri. Akkor még közvetlenül az utazás előtt, a Ludwig Múzeum kiállítóterében, félig becsomagolva láthattunk két szobrot a huszonegynéhány közül. Mostanra azonban elkészült a pavilon Velencében, erről közölt képeket a Ludwig Múzeum, Facebook-oldalán. Íme:

"Az installáció mozaikkal borított szobraiban sajátosan keveredik az érzékiség és a virtualitás, az analóg és a digitális technikák, a valóságos és a szürreális: egy archaikus, mégis rendkívüli módon kortárs vizuális nyelvet megteremtve vizsgálják a szubjektum önazonosságának kérdéseit" – írják a posztban.

Az 59. Velencei Képzőművészeti Biennálé a nagyközönség számára április 23-tól november 27-ig látogatható. A biennálé többi szereplőjéről egy képgalériát is készítettünk, melyet ezen a linken lapozhattok végig.

Címlapkép forrása: Bíró Dávid/Ludwig Múzeum/Facebook

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek