Komoly kárt okozott egy turista, aki végigszántotta rollerével a római Spanyol lépcsőt

Úgy tűnik, ez a közkedvelt római műemlék vonzza a rendbontókat. Még nem telt el egy hónap, amikor arról írtunk, hogy egy férfi Maseratival hajtott le a Spanyol lépcsőn, ahova 2018 óta még leülni is tilos. Mentségére legyen mondva, ő nem szándékosan tette, csupán elvétette a kanyart. Egy amerikai turista azonban most végigtolta rollerét a lépcsősoron, amivel 25 ezer eurós (9,8 millió forint) kárt okozott. 

A pénteken a kora hajnali órákban történt esetről egy arra járó videót készített, a rendőrség később elkapta a 28 éves nőt, és 29 éves férfi partnerével együtt megbírságolta őket. A férfi elektromos rollerét tolva sétált le az UNESCO világörökség részét képező, 18. századi márvány lépcsőfokokon, írta a The Guardian online kiadása szerdán.

A párnak megtiltották, hogy visszatérjen a Spanyol lépcsőhöz, melyet 2015-ben 1,5 millió euróért állítottak helyre.

Az Olaszországba látogatók száma újra elérte a világjárvány előtti szintet, a neves műemlékek környékén tömegek gyűlnek össze. Az idegenforgalmi ágazat fellendülése azonban azt is jelenti, hogy visszatérnek az illemszabályokat megsértő turisták, írja az MTI.

Ide minden turista kötelezően ellátogat, de 2018 óta már tilos még üldögélni is az ismert műemlékenForrás: Frank P/Pixabay

Áprilisban egy holland látogatót büntettek meg ezer euróra, mert belemászott a Trevi-kútba, ami a pandémia előtt elég gyakran megesett. Ugyanennek a hónapnak a végén pedig mi is beszámoltunk arról, hogy egy argentin turista drónja egy Róma központjában álló műemléképület tetejébe csapódott. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek