5 kontinens, 25 ország, 150 nap: íme, a világ egyik leghosszabb luxus hajókörútja!

A Regent Seven Seas Cruises nevű, óceánjáró hajókat működtető vállalat friss hírként bejelentette, hogy hamarosan útnak indítja egyik hajóját, amely 5 hónapos világkörüli utazást kínál majd az utasainak.

Hogyan hangzik számodra egy 150 éjszakás, hajón eltöltött körutazás ötlete? Ugyanis egy ilyen világkörüli hajóút indul 2025. január 7-én Miamiból, ami júniusban San Franciscóban ér véget, miközben öthónapos útja során 5 kontinens 25 országában ér partot. A vendégek a Seven Seas Mariner nevű luxushajó fedélzetén élvezhetik a rendkívüli utazás minden percét.

Íme, a Seven Seas Mariner nevű luxushajó az egyik északi útjánForrás: Regent Seven Seas Cruises/Facebook

A hajó minden kabinjához erkély, gardrób és márvánnyal kirakott fürdőszoba tartozik. Az egyik  leghosszabb világkörüli hajóútjának ára vendégenként 86 999 dollártól (kb 32 millió forinttól) kezdődik, egy Deluxe Veranda lakosztály esetén.

Ilyen, és ehhez hasonló kabinokban tölthetik el napjaikat a vendégek a hajónForrás: rssc.com

A hajó 36 295 tengeri mérföldet (a szárazföldön ez kb. 77 ezer km-et jelent) fog hajózni a Karib-tengeren és Dél-Amerika keleti partja mentén az Antarktisz felé vezető úton. Majd visszahajózik Dél-Amerika nyugati partjára, és elindul a Csendes-óceán felé, hogy meglátogassa a Robinson Crusoe-szigetet, a Húsvét-szigetet és Francia Polinéziát.

Az egyik hálószoba, amelyben bárki boldogan eltöltene 150 éjszakátForrás: rssc.com

Következő úti célja Új-Zéland és Ausztrália lesz, majd észak felé indul Délkelet-Ázsián és Kelet-Ázsián keresztül. Végül a hajó átkel a Csendes-óceánon Alaszka felé és lehajózik a Csendes-óceán északnyugati részén.

A fürdőszoba is hatalmas és pazarForrás: rssc.com

A 395 kikötő mindegyikében ingyenes kirándulások várják a vendégeket, az étkezés, az alkohol fogyasztás, de még a mosás (beleértve a vegytisztítást is) és a szórakozás is benne van az árban. Az ár tartalmazza az első osztályú repülőjegyeket is a kiinduló helyre Miamiba, és a végén San Franciscóból haza is.

Érdemes szétnézni a hatalmas monstrum minden szegletében, amely a vendégeknek 5 hónapon keresztül lesz az otthona, íme!

Ha a 150 nap nem lenne elég, a vendégek 18 éjszakával meghosszabbíthatják az utazásukat, hiszen a Seven Seas Mariner San Franciscóból Miamiba folytatja útját a Panama-csatornán keresztül.

"Tudjuk, hogy vendégeink hosszabb utazásra vágynak egzotikus úti célokra, ezért nagyon izgatottak vagyunk 30 éves történelmünk leghosszabb világkörüli körútjának bemutatása előtt" – mondta Jason Montague, a Regent Seven Seas Cruises elnök-vezérigazgatója.

"Az utazók több mint 150 éjszakán át nemcsak a legmagasabb színvonalú szolgáltatást, beleértve a gasztronómiát is tapasztalhatják meg, hanem a luxus, kényelmi szolgáltatások teljes tárházát  élvezhetik dél felé egészen az Antarktiszig, kelet irányában Ázsiáig és messzire hajózva északig, Alaszkába – mindez egyetlen, epikus utazásban" – tette hozzá az elnök-vezérigazgató- írja a travelandleisure.com.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek