Hajózás egy életen át: Ezen a luxus óceánjárón otthont is vásárolhat

A legtöbb ember számára már az is felérne egy álommal, ha egyszer körbehajózhatná a világot. De néhány szerencsés utazó számára most valósággá válhat az éltevitelszerű Föld körüli utazás, a Storylines hajótársaság ugyanis lakásokat kínál eladásra – olvasható a Travel and Leisure oldalán. 

2024-ben bocsátja vízre a Storylines hajótársaság első olyan sétahajóját, amelyen 547 teljesen berendezett rezidencia kerül eladásra. A 237 és 1970 négyzetméter közötti 1-4 hálószobás otthonok többsége erkélyes, és kétféle stílusban  testreszabhatóak kétféle stílusban, "tengerparti" vagy "kortárs". Míg a fedélzeti rezidenciák 1 millió dollár (kb 340 000 000 forint) és 8 millió dollár között vannak, számos otthon  elérhető már 400 000 dollárért (kb 136 000 000 forint), 12–24 hónapos haszonbérlettel.

A Storylines luxushajó fedélzete lehet az új otthonaForrás: Facebook/Storylines At Sea

A 225 méter hosszú és 29 méter széles csúcskategóriás tengerjárón három medence, illetve napozóteraszok gondoskodnak arról, hogy a vendégek sok D-vitamint szívjanak magukba, míg a szabadtéri futópálya, edzőterem, jógastúdió és golfszimulátor a sport és az edzés szerelmeseit szolgálják ki. Emellett különféle klinikai szolgáltatásokat is igénybe vehetnek a lakók, mint például öregedésgátló vagy méregtelenítő kezelések, immunterápiák, vagy táplálkozás tervezés. A hajón még egy kisállat-tornaterem is található, így a négylábú utasok is aktívak és egészségesek maradhatnak.

A 20 étkezési lehetőséggel és bárral az ínyencek biztosak lehetnek abban, hogy minden kulináris igényüket kielégítik. A hajó saját mikrosörfőzdével és egy napelemes, talajmentes kerttel is rendelkezik, amely friss alapanyagokkal és kézműves sörrel látja el az éttermeket. A hajón egy hulladékmentes termelői piac is elérhető lesz, ahol helyi termékeket kínálnak. A további szórakoztató szolgáltatások között szerepel a könyvtár, a vízi járművek kikötője, a mozi, a művészeti stúdió és a bowlingpálya.  A hajó cseppfolyós gázzal üzemel, amely környezetbarátabb, mint a hagyományos üzemanyagok.

A lakóhajó 2024-től indul, és útja során mind a hat kontinenst érinti. A lakosoknak több napot is eltölthetnek egy-egy állomáson, így lesz idejük, hogy felfedezzék a városokat, és teljesen elmerüljenek a helyi kultúrában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek