Videó: Elképesztő mennyiségű ételt lopkod egy szemtelen sirály

Egy tollas tolvaj annyira hírhedtté vált egy angliai településen, hogy Steven Seagal színész után, Steven Seagull (magyarul: sirály) névvel illették a Devon megyei Paigntonban lévő Tesco Extra munkatársai – írja a The Sun.

Az ott dolgozók azt mondják, hogy a madár naponta háromszor is besurran a boltba. Úgy gondolják, hogy egy év alatt legalább 17 kg élelmiszert vitt el, nagyjából 300 font értékben (kb. 140 ezer forint). A tolvaj kedvencei a Mini Cheddars és a Monster Munch, de a Tangy Cheese Doritosra is szívesen lecsap. Az egyik alkalmazott azt mondta: „Gyakori jelenség. Szerintünk ugyanaz a sirály."

Ezúttal sikerült lencsevégre kapni, amint az üzlet előtt lapult, majd az automata ajtókon keresztül besurrant, és pillanatokkal később újra előkerült a legutóbbi szerzeményével, egy zacskó Mini Cheddaral a csőrében.

Az egyik vásárló így nyilatkozott: „Én is láttam egyszer, ahogy egy zacskó Doritossal elrepült, majd megosztotta egy társával az út feletti tetőn." Hasonló, lopkodó sirályokról sok multaságos, hangalámondásos videó kering a közösségi médiában. A végén lehet, hogy mindegyik ugyanezt a madarat csípte el, amint be és kimasírozik a boltból. Az biztos, hogy egyik-másik még azt a fáradtságot sem veszi, hogy elrepüljön a ropogós szajréval, már a bolt előtti placcon felbontja a zacskót és nekiáll falatozni. Mit ne mondjunk, van toll a képükön!

Címlapkép: Illusztráció - Johnnys/Pixabay

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek