Sólymot béreltek Londonban a szemtelen sirályok miatt

Múlt héten írtunk róla, hogy a turisták vizipisztolyokkal kergetik az éhes sirályokat Velencében. Az erőszakos madarak ellepték az Egyesült Királyság fővárosát is, így a londoni tanács egy sólymot bérelt fel a sirályok távoltartására – olvasható a BBC oldalán. 

A ragadozó sólyomtól félnek a sirályok és a galambok is - illusztrációForrás: Pixabay/ DaFranzos

Az utóbbi napokban egyre több sirály támadta meg London lakosait lés a turistákat a soho-i Berwick Street-i Kemp House közelében. Westminster városi tanácsa fizetett is a ragadozómadárért, hogy járőrözzön a környéken és elriassza a fészkelő sirályokat. A sólymot egyébként már korábban is alkalmazták, hogy megakadályozza a wimbledoni tenisztornán a galambok elszaporodását.

Egyre több az erőszakos sirály Anglia fővárosában - illusztrációForrás: Pixabay/mohamed_hassan

Raj Mistry, a tanács környezetvédelmi igazgatója szerint amellett, hogy a sirályok rendkívül zajosak, és rendetlenséget okoznak táplálékkeresésük során, az ürülékük betegségeket, például szalmonellát terjeszthet. A helyiek azt mondták, hogy sirályok sorozatosan támadták a kistestű kutyákat és a galambokat is. Nemrég egy nőt is megtámadtak, miközben eltávolított egy sirályfészket a háza tetejéről.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek