5 kevésbé ismert, ám annál nagyszerűbb európai úti cél tavaszra

A tavasz tökéletes időszak az utazásra, hiszen az idő kezd felmelegedni, de nincs hőség, és a legtöbb helyet ilyenkor még nem árasztják el a turisták. Ezúttal 5 olyan csodálatos desztinációt ajánlunk a figyelmetekbe, amelyek nem biztos, hogy elsőre az eszetekbe jutnának, ám bakancslistás helyek, ahol annyi csodálatos látnivaló akad, hogy csak győzzétek mindet befogadni!

Matera, Olaszország

Egész Dél-Olaszország csodálatos tavaszi úti cél lehet, ám van egy hely, amelynek szerepelnie kell mindenkinek az útitervében. Ez nem más, mint Matera, a világ egyik legrégebbi városa, ami a paleolitikum óta folyamatosan lakott. Matera a hírnevét a meszes sziklába vájt barlangházainak, a Sassinak köszönheti. Egészen a háború utáni időszakig egész családok éltek állataikkal ezekben a házakban, de azóta felújították őket, és nyaralókká, szállodákká, lakóotthonokká alakították, minden modern felszereltséggel együtt.

Ilyen fantasztikus helyet tavasszal érdemes felfedezni, amikor még a kövek nem szívták magukba a nyár melegétForrás: chatst2/Pixabay

Materában rengeteg program található, a tavasz pedig csodálatos időszak a látogatásra, mivel ilyenkor száraz és napsütéses az idő. Egy egész napot el lehet tölteni a Sassi bejárásával. A nap végén érdemes a közeli Parco della Murgia Materarnába menni, amely mindössze 10 percre van a várostól, és csodálatos kilátást nyújt naplementekor.

Egy másik felejthetetlen élmény a művészek és színészek által vezetett Silent City tour, amely arra invitál, hogy mind az 5 érzékszervünkkel fedezzük fel a Sassi különböző korszakait. Úgy tűnhet, hogy Materát nehéz megközelíteni, de valójában meglehetősen egyszerű – kevesebb, mint egy óra távolságra van Bari repülőterértől, ahonnan rendszeres transzferbuszok visznek közvetlenül a városközpontba. Legalább 3 napot tervezzetek ott eltölteni, hogy igazán magatokba szívhassátok ennek a varázslatos helynek a hangulatát!

Faro, Portugália

Ez Portugália legdélebbi városa a kontinensen, így tavasszal az idő langyos és gyakran napos, még akkor is, ha az esték lehűlnek. A színek ebben a szezonban a legcsodálatosabbak, ahogy az illatok is: bódítóan illatoznak a mandulafák fehér virágai, ahogy a narancsfák, és rengeteg más virág is.

Egy séta az óceánparton, ahol a táj megtelik színekkel és illatokkalForrás: René Priebe/Pixabay

Ez tehát a tökéletes alkalom, hogy élvezhessük a számos szabadtéri elfoglaltságot, amelyekről ez a régió, az Algavre annyira ismert, beleértve a golfot és a lovaglást is. Az egyik legszebb látnivaló a Ria Formosa Természeti Park, ahol fantasztikus sétákat tehetünk a tengerig. Ez egy nagyszerű hely a vadon élő állatok felfedezésére, amelyek sokkal láthatóbbak a fő turisztikai szezonon kívüli hónapokban. Számos nagyszerű családi üdülőhely egész évben nyitva tart, ahol nagyon kedvező áron tudunk szállást bérelni. A Pine Cliffshez feltétlenül látogassatok el, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik az óceánra.

Amiens, Franciaország

Ez a város a csatornák és lebegő kertek békés menedéke, ahol Franciaország egyik legszebb és legnagyobb gótikus katedrálisát is felfedezhetitek. Amiens egy olyan hely, ahol rendkívüli utazást tehetünk Jules Verne nyomdokaiban.

Ki ne ülne ki ide a melegedő időben, hogy megigyon egy kávét, majd meglátogassa a csodálatos katedrálistForrás: zjtmath/Shutterstock

A Somme folyó által kettéválasztott város középkori haranglábjáról is jól ismert. A régi Quartier Saint-Leu szűk utcáin üzletek és kávézók sorakoznak, miközben a város csatornáit lebegő kertek („hortillonnages") tarkítják.

Amiens Franciaország negyedik legzöldebb városa, és az egyetlen francia város, amely három UNESCO-örökségi helyszínnel rendelkezik, beleértve az impozáns katedrálist és a lenyűgöző építészetet. A város ihletként szolgált Jules Verne számára, amikor 1871-ben ott telepedett le. Amiens egy nemzetközi kerti fesztiválnak is otthont ad a Hortillonnages körül, amelyet Európa legszebb városi parkjának választottak. A város szívében található 740 hektáros zöld park gyalogosan, kerékpárral, csónakkal, kajakkal vagy akár SUP deszkán is bejárható. Ha egy kis kultúrára vágytok, ne hagyjátok ki a Musée de Picardie-t, és ha még marad rá időtök, pattanjatok kerékpárra, és irány az Amiens-i Állatkert, a biológiai sokféleség igazi szigete, ahol a veszélyeztetett fajokat a természet békéjében védik!

Bourton-on-the-Water, Egyesült Királyság

Ez a kis angol falu Cotswoldban található, és Cotswold Velencéjeként is szokták emlegetni, nem alaptalanul. A Windrush folyó partja meseszép, ahol a gyerekek előszeretettel lógatják be a lábukat a vízbe, miközben a hely egy tökéletes képeslap érzését kelti bennünk.

Mint egy kis meseváros, valóban úgy fest ez a helyForrás: Bin im Garten/Wikipedia

A legjobb alkalom, hogy ide ellátogassunk a tavasz és a nyár, amikor az emberek kávét kortyolgatnak, sörözgetnek vagy fish and chipset ropogtatnak a folyóparton. Minél többet sétáltok a faluban, annál nagyobb békében érezhetitek magatokat távol a zajos várostól és a forgalmas utaktól. Sok gyönyörű, mézszínű kőből készült angol házikót láthattok, amelyek keletkezése egészen a 10-12. századig nyúlik vissza. A Windrush folyó közelében található The Chester House Hotel, egy panzió, ami több mint 500 éves kövekből épült.

Amit feltétlenül meg kell néznetek, az a Model Village és a Birdland Park and Gardens. Ezen a helyen a mi szarvasi makettparkunkhoz hasonlóan apró, középkori házak között sétálhattok, amelyeket a valósághoz hűen apró kertek vesznek körül.

Leuven, Belgium

Belgium szívében, Brüsszeltől keletre található ez a festői város. Az örökség, a művészet, a kultúra, a tudomány, a gasztronómia és a vásárlás területén gazdag és változatos kínálatának köszönhetően ez az évszázados egyetemi város sétálásra vagy kerékpározásra csalogat mindenkit.

Fantasztikus háttér egy kávézáshoz, és egy kellemes sétáhozForrás: Snowdog/Wikipedia

A történelmi környezetben autómentes bevásárlóutcákkal, a helyi termékeket kínáló utcai piacokkal találkozhatunk, és közben ne feledjük: ez a csokoládék földje, és a sörfőzdék birodalma, köztük a legendás és a világhírű Stella Artois-val!

Egy központi téren áll a 15. századi városháza, amelyet magas tornyai őriznek. Az épületet történelmi és bibliai alakokat, szenteket ábrázoló szobrok százai díszítik. Szemben a késő gótikus Szent Péter-templom ad otthont Dirk Bouts flamand középkori festő „utolsó vacsorájának". A közeli Oude Markt egy hosszú, bárokkal és kávézókkal szegélyezett tér, ahol érdemes leülni, és csak nézelődni. Itt tehát unatkozni nem lehet, és gasztronómiai élményekben sem lesztek híján.

(Forrás: travellingthirties.comforbes.com)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek