Szédületes kaland: Egy SUP deszkával utazza körbe Dánia partjait egy férfi

Egy 28 éves dán férfi a viharral, hóval és több méter magas hullámokkal küzd azért, hogy ő legyen az első ember, aki egy álló evezős deszkán (SUP) körbejárja hazáját – olvasható a The Guardian oldalán.

Casper Steinfath, vagy ahogy becézik "a viking" hatszoros SUP-világbajnok április 2-án indult el a Cold Hawaii néven ismert strandról egy SUP deszkával, sátorral, hálózsákkal, főzőkészlettel és néhány étkezési csomaggal, hogy körbeutazza Dániát. A tervezett út 1400 km-es (870 mérföldes), és Dánia szaggatott partvidéke körül halad. Casper azt tervezi, hogy minden este a szárazföldön táborozik, és abban bízik, hogy a legrosszabb időjárási körülmények között az idegenek megsegítik majd. 

"A tegnapi napom elég borzalmas volt... Leégtem a napon, a szél kifújta az arcom, és lefagytak az ujjaim. Ez egy elég furcsa kombináció." – mondta Casper, aki 45 percenként megáll és ekezd táncolni a SUP deszka tetején a Rage Against the Machine zenekar slágereire, hogy ne zsibbadjon el a lába.

Hozzátette: „A koronavírus járvány előtt 10 évig jártam a világot, minden évben legalább kilenc hónapig távol voltam, vízisport versenyeken vettem részt, és közben arról álmodoztam, hogy felfedezem Dánia rejtett gyöngyszemeit." A legjobban azt várta, hogy láthassa South Funent, vagyis a dán Karib-tengert, és a Møns Klint, a 70 millió éves krétasziklákat, amelyek Koppenhágától délre omlanak bele a Balti-tengerbe. Célja, hogy napi 25 mérföldet evezzen – egy nyugodt napon ez hat-hét órás evezést jelent – és körülbelül 6000 kalória elégetésével jár. 

Utazása várhatóan 40-50 napig tart majd, ez az időjárástól is függ, de augusztursa már haza kell érnie, ugyanis akkor lesz az esküvője. 

(A borítókép csak illusztráció, forrása: Pixabay/thelester)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek