Hamarosan megnyílik Olaszország híres rózsakertje

Brescia tartományban a szőlősorok és dombok között minden tavasszal újra megnyílik a létező egyik legszebb rózsakert. Nemcsak ezernél több fajta rózsa pompázik minden formában, színben és illatfelhőben, de a környezet, amelyben található, az egyik legromantikusabb hely Olaszországban.

Májustól ilyen, és még ennél is szebb látvány várja a látogatókatForrás: Andrea Mazza/Andrea Mazza/Castello Quistini/Facebook

Rovato városa a világ minden táján ismert Franciacorta pezsgőjéről és a csodálatos kastélyáról, amelyet egy torony ural, és amely ősi falakkal van körülvéve, belül egy nagy parkkal. A Castello Quistini kertje óriási, és számos különlegességet rejt. Ilyen a rózsák labirintusa, amely három nagy, kizárólag rózsákból készült koncentrikus körből áll, közepén egy pavilonnal.

A rózsalugasok és a labirintus a romantikát kedvelők egyik kedvelt úti céljaForrás: Andrea Mazza/Andrea Mazza/Castello Quistini/Facebook

Május 6-tól június elejéig a kastélykert újra megnyílik a nagyközönség előtt. A több mint ezer fajta rózsa látványos virágzása alkalmából olyan nyitva tartást terveztek, amely ingyenes parklátogatásra is lehetőséget ad, de a rózsalabirintusban tárlatvezetést is tartanak. És ez még nem minden. Közvetlenül a park falain kívül van egy kis titkos kert is, ahol a hortenzia legkülönlegesebb fajtái nőnek.

A titkos kert, ahol rószaszín és lila hortenziák bújnak megForrás: Andrea Mazza/Andrea Mazza/Castello Quistini/Facebook

A Castello Quistini és a csodálatos rózsakert meglátogatásához online foglalás szükséges. A nyitvatartási idő a naptól függően változik, ezért célszerű indulás előtt megnézni a kastély webhelyét. A belépő 8 euró, tárlatvezetéssel 10 euró – írja siviaggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek