Még soha nem volt ilyen gyönyörű Sisi kedvenc kastélykertje

Ez a Merano városára néző, elvarázsolt hely minden évszakban több ezer látogatót vonz. Az idők során a természet, a művészet és a kultúra egyesülésének tökéletes szimbólumává vált. A Trauttmansdorff-kastély és kertje az év minden évszakában csodálatos, mert a 12 hektárnyi területen kibontakozó természet teljes szépségében pompázik, de talán tavasszal a leglátványosabb. Idén pedig még a szokásosnál is több virág fog nyílni.

A kastély látványa is impozáns, körülötte pedig gyönyörű botanikus kertek húzódnakForrás: böhringer friedrich/Wikipedia

A világ minden tájáról származó növények virágoznak ott, egzotikus és mediterrán tájakat hozva létre, amelyeken átkelhetünk, hogy aztán a panorámapontoknál megálljunk, és megcsodálhassuk a környező hegyekre nyíló varázslatos kilátást. A kertek közepén található a méltóságteljesen magasodó Trauttmansdorff-kastély, amely Erzsébet, azaz Sisi itt töltött idejének emlékeit őrzi. 

A kert őrzi Erzsébet királyné emlékétForrás: böhringer friedrich/Wikipedia

A 2022-es évad április 1-jével nyit, aminek alkalmából több mint 350 000 tavaszi virág, köztük a csodálatos tulipánok készülnek elvarázsolni az egész világot, tökéletesen reprezentálva az idei témát: Adj magadnak időt – A kert, mint a jólét helye.

Tavasszal vidám színekbe borul a tájForrás: Karlheinz Sollbauer/Karlheinz Sollbauer/Trauttmansdorff - Die Gärten / I Giardini / The Gardens/Facebook

Sisi kertje pedig valóban a jólét kertje. Egy hely, amely képes elvarázsolni, minden érzékszervet színekkel, illatokkal, csodálatos kilátással a környékre. A kastély körül művészeti pavilonok, botanikus kertek és tematikus kertek találhatók, amelyek a növény- és állatvilág mikroökoszisztémájává teszik ezt a helyet, írja a siviaggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek