Olaszországban található a világ legromantikusabb kertje

Látogatók ezrei érkeznek foylamatosan Lazio tartomány Cisterna di Latina településére, hogy megcsodálják az ott található kilenc hektáros varázslatot, amit a New York Times „a világ leggyönyörűbb és legromantikusabb kertjének" nevezett el – írja a siviaggia.it.

Forrás: Giardino di Ninfa/Facebook

A római korban a Lepini-hegység forrásai mellett egy kis templomot építettek a nimfáknak, az erdők és forrásvizek isteneinek: a Nimfák kertjét (Giardino di Ninfa) átszelő folyó is róluk kapta a nevét. A kertet 2000-ben természeti emlékhellyé nyilvánították, hogy biztosítani tudják a történelmi értékeit. 

Ninfa egyébként egy nagyobb teritórium, Campagna és Marittima része volt a 10-11. században, városként a 11. században ismerték el. Történelme során megannyi uralkodója volt a városnak és a területnek is. A vidék utolsó tulajdonosa Benedetto Caetani (VIII. Bonifác pápa) volt, aki 1298-ban unokaöccsének, II. Pietro Caetani-nak vette meg Ninfát és a környék több telkét is. Így kezdődött a Caetanik uralma a Lepini-hegység vidékén. De a belviszájok korában 1382-ben kifosztották és lerombolták Ninfa épületeit. 

Forrás: giardinodininfa.eu/gallery

Ma már csak öt templom és a körülöttük lévő kiszolgáló épületek romjai láthatók, melyek körül kialakult a Nimfák kertje is. A kert kapuját végül Marguerite Chapin, Roffredo Caetani felesége nyitotta meg az írókból és művészekből álló baráti társasága előtt, de ő volt az, aki megannyi új bokorral és rózsafajtával népesítette be a területet, mindezt 1930 környékén - olvasható a Giardinodininfa.eu oldalon.

Hihetetlen, mesés kialakítású kertek követik egymást lépésről lépésre, miközben a világ minden tájáról érkezett növények egy középkori város ősi romjait veszik körül. A kristálytiszta vízfolyások zúgása olyan, mint egy halk zene, amely a séta során kíséri az embereket. Minden sarok, minden szeglet kínál egy kis varázslatot.

Forrás: Giardino di Ninfa/Facebook

A japán levendulák és cseresznyefák egy sugárútban teljesednek ki, marokkói cédrusok és a keleti magnóliák egy elveszett, de soha el nem felejtett civilizáció romjai között bújnak meg. A Nimfák kertje március végétől novemberig látogatható. További információkat a kert weboldalán találhattok. 


Címlapfotó: Giardino di Ninfa/Facebook

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek